Alla inlägg under oktober 2009

Av Pernilla - 19 oktober 2009 15:47

Då var det måndag igen och en ny veckan har börjat. Den började ju så där nu är det vinter igen. I morse när man steg upp var det vitt ute och snön bara vräker ner. Men jag vet inte det ganska mysigt att det kommer snö för då blir det ju vitt och fint man får bort det där gråa och trista. Idag ringde dom från barnmottagningen om att Mindra ska dit nästa vecka och få svin influensa vaccinet. Mindra är ju i riskgruppen så det är ju bra att hon får den för jag tror att hon behöver den. Man skulle vara kvar en stund efteråt så att dom ser att hon mår bra.

 

Just nu är Björn på jobbet och Minton är hos våran granne och leker med deras son Liam som är lika gammal som Minton. Jag ska koka ris och så ska vi äta middag sen vetjag inte vad som händer ikväll.

Men jag tror att det kan bli en tidig kväll för jag och Björn har inte sovit så mycket i natt. Jag vaknade vid 2 och skulle väl kanske vända mig då bara smällde det till och jag fick jätte ont i skulderbladet så det var som en 5 krona som har malt på där hela natten så jag har verkligen inte kunnat sova. Det har gjort svin ont men nu känns det bättre ska ta en värktablett om det blir sämre. Björn har ju jätte ont i sin rygg så han har ju inte sovit på grund av det. Vi är som värsta pensionärs paret. Ha ha

Av Pernilla - 19 oktober 2009 15:39

Jag har ju glömt och berätta hur det gick när vi var på flyget och hämta Björn. Det var jätte roligt för Minton vart helt överlycklig när jag sa att vi skulle hämta Björn från flyget. Väl framme på flygplatsen så mötte vi moffa som var och hämtade en vätska med flyget och Minton blir först lite blyg när han såg han. Men det släpper ju direkt och då gick han med han.Vi ställde oss i fönstret och väntade på att flyget skulle komma och under den tiden så hann nog Minton fråga 1000 frågor som hade allt med flyg och flygplats och göra.När väl flyget landade så blev Minton helt överlycklig när han såg Björn komma ut ur flygplanet. Han knackade på fönstret så Björn skulle höra det. När Björn kom in i väntsalen så sprang Minton dit direkt och kramade om pappa och ville upp i famnen. Men det var en bra överaskning för hela familjen det var mysigt att kunna hämta Björn.För eftersom jag inget körkort har så är ju just den biten svår men nu kunde vi alltså fixa det.Det var jätte mysigt.

Av Pernilla - 18 oktober 2009 13:35

Då var det söndag och helgen är slut. Denna helgen har varit en riktig familje helg och riktigt skönt. Igår var min mamma och pappa hit och åt tacos. Det var jätte gott och det är ju alltid trevligt med sällskap. Idag ska vi åka till Vittangi och hälsa på min bror och hans familj. Minton får leka med sina kusiner och förhoppningen är att han ska få något annats att tänka på. Minton är i en himla trots just nu och ni som inte träffar han så ofta ni kan nog inte tro att det är sant. Just nu sitter han i trappan och ropar bajskorv till mig. Han sitter i trappan efter att han fick ett raseri utbrott och slängde bort allt som var på golvet i hallen. Det största felet med Mintons trots är att han inte LYSSNAR han hör ju inte vad man säger. Han lyssnar ingenting på vad jag och Björn säger åt honom. Det tycker jag är det jobbigaste för det finns dagar då man måste lyssna på vad en vuxen säger men inte Minton. Han lyssnar inte på någon så det spelar ingen roll att det är jag och Björn.

Nu ska jag gå och prata med Minton och se om han har lugnat ner sig med sina ord och dåliga vanor.

Av Pernilla - 16 oktober 2009 20:26

Idag har vi varit till ögonmottagningen i Gällivare och undersökt Mindras öron. Vi har ju droppat örondroppar i MIndras öron i 1 vecka för att hennes vax skulle försvinna. Så då var det daxs att kolla hur det ser ut. Själva undersökning tog max 5 minuter. Dom sög ut ganska mycket vax på ena örat och ingeting på den andra. Men Mindra skrek precis som hon brukar göra när hon krampar och det tyckte jag var jobbigt. Så nu är ju hennes öron rena och nu hoppas jag att det inte tar så himla lång tid innan vi ska tillbaka till Sunderbyn för att göra om den undersökningen som vi inte kunde göra sist vi var där.

Så då kanske det blir Sunderbyn nästa vecka. Man börjar bli ganska less på att resa i bilen till alla dessa sjukhus med Mindra och varje gång vi varit på ett sjukhus och på undersökningar som tar 5 min så blir man ju tokig. Det är ju fler än en gång man funderar på vart man bor och vart man egentligen skulle bo för att ha allt närmare.

Mindra ligger här bredvid mig i sängen och hon har jätte svårt att komma till ro så nu ligger vi och kolla på idol. Mindra är jätte spänd och ligger så nära en kramp som man kan göra och hon kommer säkert att få en kramp innan hon somnar för natten.


Av Pernilla - 15 oktober 2009 10:22

Tänk vad tiden har gått fort det är inte klokt. Jag visar er här kort på våra barn och det är ganska stor skillnad på dom.

Minton 2009                   Minton 2008

 


Mindra 2009                    Mindra nyfödd

    

Tänk vad mycket det har hänt med Mindra på snart 2 år det är helt otroligt. När hon föddes så hade hon ju så himla stort och tungt huvud och jag trodde aldrig att hon skulle kunna hålla sitt huvud själv. Men nu 2 år senare så kan hon ju faktiskt det och en hel del andra saker som ingen trodde att hon skulle fixa. Men hon är en "fighter" och ett mirakel denna lilla tjej.

Det har ju varit en tuff resa sen Mindra föddes för hela familjen och det finns saker som fortfarande chockar en när det gäller sjukvården. Men man tar det på ett annat sätt nu än tidigare och det är ju bra.

Av Pernilla - 15 oktober 2009 09:57

Idag har jag planerat en överaskning för min familj. Jag o min mamma ska åka med våran bil till flygplatsen och sen ska min kusin Minna hämta mamma för att köra henne tillbaka hem till oss och hämta hennes bil. Så jag och barnen ska ta emot Björn när han kommer med flyget. Minton är ledig idag från dagis för att han ska kunna följa med och hämta Björn. Minton pratar jätte mycket om flygplan och att Björn har åkt med stora flygplanet till sthlm. Så jag tänkte att det skulle vara kul för han att hämta pappa från flyget. Så Björns taxi från flyget är avbokat jag hoppas inte det blir några problem med jobbet o betalning när han inte ska åka med. Men det får jag ta.

Det här är ju baksidan med att inte själv ha körkort då kan man inte köra bilen själv för att hämta Björn men det är tur att man har snälla nära och kära som kan hjälpa mig det betyder jätte mycket. Jag hoppas att Björn blir glad när vi kommer och hömta han. Det vet jag att Minton kommer att bli iallafall.

Jag har tagit fram kött och strips som vi ska äta till middag lite god middag nu när Björn kommer hem.

 

Natten har varit bra och båda barnen sov hela natten och vaknade 7.20 det är ju helt otroligt. Så idag är jag utvild och känner mig inte lika trött som annars.Igår kom äntligen slangarna till Mindras knapp och det var ju inte en dag förtidigt men tydligen så fanns dom inte på förrådet så dom kunde ju inte skicka det innan dom fått in det. Därför tog det så lång tid.

 

 

Idag ska jag på kalas till MIKKO som fyller 30 år idag .
Grattis på din dag Mikko och hoppas att du får en bra födelsedag

från oss i tuolla

Av Pernilla - 14 oktober 2009 18:28

Ja vad ska man säga jag är helt slut det blev inte många timmars sömn i natt. Mindra vaknade 04 och la sig inte för en 09.30 när jag gick hem från dagis.

Det hjälpte inte vad jag än gjorde för att Mindra skulle somna hon låg först i sin säng men då tog jag över henne till våran säng men inget hjälpte. frustrationen är ju ganska hög klockan 4 på natten när allt är tyst och mörkt. Man får lite panik när man vet att jag ska upp med Minton vid 7 tiden för att göra oss alla klara och gå på dagis. Jag brukar ju inte lämna han utan det gör ju Björn och det är verkligen jätte skönt att slippa gå upp på morgonen för att starta dagen direkt. Imorse blev Minton ledsen på dagis när jag lämnade han och han hade grinat nästan helt utevistelsen. Det var ju inte kul att höra men idag blev som allt fel. Vi hade ingen kälke med oss för det finns inte snö att köra på hemifrån oss och hela vägen till dagis. Men Minton ville ha med sig kälken för att leka med den på dagis gården och det var ju inte lätta att veta. Men jag tror också att det spelade roll att det var jag som lämnade han och inte pappa.

 

Jag är verkligen trött och behöver sova nu. Jag ska kolla på tv ikväll och hoppas att det blir en tidig kväll.

Idag har det varit folk hör och hälsa på oss det var riktigt kul att snacka skit ett tag.Dom som var här var Jeanette,Minna.Leia,Marie A.Marie,Taina

Av Pernilla - 13 oktober 2009 17:53

Mindras utveckling är på topp just nu och jag tycker att det händer jätte mycket med henne. Nu bara för några dagar sen så har hon börjat gripa jätte bra och nu drar hon oss i håret när man kommer nära henne. Hon vill känna på oss vilka vi är. Hon drar himla hårt också.

Hon är också kommit igång med att dra av sockarna och det gör hon på båda fötterna. Nu ser man att den vänstra handen vill hjälpa till men det fungerar inte riktigt. Mindra är ju höger hänt och den vänstra fungerar inte alls på samma sätt som den högra.

 

   


    

Ovido - Quiz & Flashcards