Alla inlägg under januari 2009

Av Pernilla - 12 januari 2009 10:35

I helgen har det inte hänt något speciellt min mamma och pappa var förbi på lördag så åt vi tacos och tittade på en film.Den hette "Wanted"

den var med Morgan freeman och Angelina jolin.Men det kan jag ju säga att vilken jävla skit film.Trodde verkligen att det skulle vara mycket bättre.Så tyvärr av mig får det bara ++/+++++.

Alltså 2 plus av 5 möjliga.

Sen har Björn och Minton varit på hockey och det är andra matchen som Minton får följa med på och den första gick ju bra men nu hade han nog inte tyckt att det var lika roligt så det blev nog inte så mycket hockey för pappa heller.Jag och min mamma sydde gardiner till köket medans grabbarna var på hockey.Tyget köpte jag på ikea när vi var där.

Av Pernilla - 12 januari 2009 10:26

Det känns faktitiskt skönt att det är vardag igen inte för att det inte har varit skönt med helger och att Björn varit hemma med oss.Men nu blir det som det ska vara,Minton på dagis och Björn på jobbet.

Minton fick ju inte byta dagis utan måste gå kvar på gruvarbetaren tills det blir en ledig plats här nere i tuolla.Det är nog tidigast i Augusti.Så tyvärr måste vi lämna och hämta han på andra sidan stan och det känns ju verkligen jobbigt och himla onödigt.

Det är ju svårt för Björn att hämta på lunchen och så som han har gjort tidigare för nu är det ju så himla långt så då går hela lunchen bara att hämta han.Vi får se hur vi kan lösa det.Jag kan ju hämta vissa dagar men det är ju så att just nu är det tjockt i Mindras kalender med saker som hon ska på.Undersökningar till höger och vänster.

Vi ska ju tillsunderbyn nästa torsdag för att ställa om hennes shunt det blir ju inte Umeå och det är ju ganska skönt för det är ju så långt.Nu ska man ju ställa om shunten var 3 e månad så att den kommer upp i det trycket Mindra ska ha.Hon har ju nu ett tryck på 30 och det sku upp till ett normalt tryck som är 160 så det är ju en hel del till.Man måste höja trycket för att MIndras huvudomfång har ju inte ökat på jätte länge så shunten tömmer för mycket.Nu ska ju hennes huvud börja växa som alla andra barns huvud.

Så vi får väl se vad det blir man är ju lite nervös och se hur det heöa ska gå eftersom det är då nya läkare och ett helt nytt tryck så vet inte jag hur mycket det kan påverka henne i hennes välbefinnande.

Av Pernilla - 9 januari 2009 10:05

Idag har vi varit upp på stan med bussen.Det tog 30 minuter upp och lika länge tillbaka.Det var ju ingen hit direkt för man fick ju åka bussen över hela stan.Men Minton tyckte att det var jätte roligt och det var bara därför jag gjorde det.

Vi var och köpte nya fönsterlampor till köket så vi ska ha samma som kökslampan och det blev ju super snyggt.

Jag har verkligen bra smak.

Ha ha

Av Pernilla - 7 januari 2009 18:14

Idag är jag så himla glad.Jag har hittat en mamma i Usa som har en dotter som är 11 månader och med samma sjukdom som Mindra.Det är ju helt otroligt.Jag har letat på internet nu i flera månader och aldrig tagit steget rakt ut att skriva till dessa personer som har barn i samma situation.Men nu har jag alltså gjort det och det gav ju ett bra resultat.Jag är med i en email klubb kan men kalla det där det bara är personer som har barn med Mindras sjukdom.Så det kommer ju grupp mail om deras barn och så men nu har jag alltså skrivit där och jag fick svar direkt.Det känns så himla skönt att veta att det finns någon annan i denna världen som har samma sak som Mindra.

Men man får inte ge sig.jJag måste faktiskt besömma mig själv när dte gäller att leta och fixa saker jag är så himla duktig på det.

Hurra !
Nu kan man ju kanske få reda på hur dom tränar sitt barn och så.Det var ju dessutom en flicka.Men jag vet att hon hade lite andra fel än Mindra som den ansiktförvrägningen som Mindra inte har.Och så skriver hon att hon har svårt att hålla temperaturen och det har ju Mindra oxå.

Men det känns spännande att hitta en till mamma i min situation.

Det som är så himla speciellt är ju att jag måste vässa min engelska det är ju inget fel på den egentligen men just det gramatiska är ju lite så där.

Av Pernilla - 6 januari 2009 18:53

Nu är vårat hus komplett med städning och nästan alla möbler.Vi saknar ju fortfarande vardagsrumsbordet och köksbordet.Dom är ju fortfarande dom gamla.

Men allt annat är nu på plats och städat det känns så himla skönt för här var det ju verkligen skitit.

Men nu är det rent igen och verkligen super snyggt.

Imorgon är det vardag igen och det könns ju så där.Björn ska och jobba och jag är hemma med barnen.

Idag sov vi hela familjen till 10 det var dö skönt.Men efter det så åt Mindra och sen har hon sovit på.Hon åt först vi 16 men då ville hon inte ha så hon somnad i sin arbetsstol igen.

Hon har sovit hela dagen men det kan ju vara sviterna av att hon fick lämna blogproverigår.Det var nog jobbigt för hon grinade och tyckte inte alls att det var roligt.

Mina kusiner Marie och Minna och hennes dotter Leia har varit och hälsat på och det är ju alltid trevligt.

Men nu väntar jag på alla tjejkvällar vi ska ha men det verkar ju svårt att få ihop det.Vi skulle ju på minst 2 innan jul men jag har då inte fått någon inbjudan så kom igen nu tjejerna  och fixa lite mat och så kommer vi andra och skvallrar.

Ni som är kvar att ha tjejkväll ni vet vilka ni är .Men om ni inte vet det kan jag ju berätta det : Minna,Jeanetteoch Marie a.

Ha ha

Av Pernilla - 5 januari 2009 23:07

Så där nu har jag skivit i kapp lite men jag ska bli bättre på att skriva jag lova.

Jag ska även sätta in kort på nyårs afton som vi firade med våra vänner från Luleå.

Av Pernilla - 5 januari 2009 23:04

Mindra har fått prova en hoppgunga som vi ska köpa till henne i 1 års present.Hon kunde faktiskt sitta i den men hon behöver ju lite stöd men jag tror att den är bra för att hon kommer upp lite grann.

Av Pernilla - 5 januari 2009 22:35

Jag måste bara få skriva och berätta hur det är med Mindra.Hon mår som en liten prinsessa.Hon mår jätte bra och det känns ju ur kul.Hon växer och har inga kramper.Hon har börja röra på sig jätte mycket så om man lämnar henne på golvet på ett sätt så ligger hon ju inte så när man kommer tillbaka.Hon snurrar som med hela kroppen när hon ligger på golvet.Hon sover nu hela nätter och det är ju oxå grymt skönt.

Hon äter gröt och vanlig mat under dagen och det går väl så där men det hon tycker om går ju lättare ner än det hon inte tycker om.Så igår fick hon lax med grönsaker men det var ju ingen höjdare så jag fick muta henne med päron pure.Då gick det helt plötsligt mycket bättre.

Hon har nu upptäckt sina fötter så hon drar i sina sockar tills dom ramlar av.

Här nedan kommer det kort på strump avtagningen.

Ovido - Quiz & Flashcards