Alla inlägg under januari 2009

Av Pernilla - 25 januari 2009 19:28

Idag har Minton fått vara på studiebesök på brandstationen här i Kiruna.Det är min fasters man Hasse som jobbar där och vi fick komma och kolla hur det ser ut.Minton är ju så himla intresserad av allt som heter brandbilar,traktorer och ambulanser.

Vi åkte och lämna Mindra hos mina föräldrar så vi skulle få lite egen tid med Minton.Han tyckte att MIndra skulle följa med så att hon oxå skulle få se brandbilarna.Men så blev det alltså inte.

När vi kom ner till stationen så mötte Hasse upp oss och låste upp dörren så vi skulle komma in.Minton var jätte tuff innan vi kom dit men sen blev han som ett litet barn.Han ville bara vara i famnen och inte alls så tuff och vild som han annars brukar vara.

Vi fick se allt som dom gör och det är ju faktiskt helt otroligt vilket jobb dom egentligen gör.Man räknar bara med att dom gör det men det är en prestation utan dess like.Tänk att komma först till en trafikolycka eller bära ut folk från ett brinnande hus.

Nej jag blev verkligen imponerad över deras arbete man tänker ju aldrig på vad dom egentligen gör.Utan dom bara gör det.

Men ni ska ha tack Kiruna brandkår för att ni finns.


Av Pernilla - 24 januari 2009 19:42

Jag frågade i Sunderbyn hur lång tid det skulle ta innan vi skulle märka skillnad på Mindras fontanell efter att dom ställt om den.Hon visste ju inte riktigt men hon sa 1 - 2 dagar.

Nu har det gått 3 dagar och det är ingen skillnad alls utan snarare tvärtom.Mindras fontanell är som en skål nu och så här mycket innåt är det längesen det var.Mindra är oxå mer gnällig och har sedan några dagar börjat och äta sämre.Idag har Mindra ljudat jätte mycket och nu på kvällen så fick hon en alvedon.Jag hoppas att det ska hjälpa henne för om hon har ont i huvudet så är det ju inte så lätt att veta det.

Hon har oxå haft kramp känningar nu i ett par dagar och har svårt att komma till ro.Men det kan ju bero på något helt annat det kan man ju aldrig veta.

Vi ska ringa till barnmottagningen om det inte är bättre på måndag för då är den läkaren här som har hand om Mindra.Vi ska ju till han på tisdag men annars så får vi fixa det tidigare det är ju inte mer med det.Men våran skräck ju nu är ju att dom måste öka trycket i shunten ännu mer.

Så då måste vi kanske snart tillbaka till Sunderbyn.

Suck för att bo på ett litet ställe med dålig sjukvård.

Av Pernilla - 23 januari 2009 18:37

Idag har Björn varit ledig och vi har haft en familjedag.

Vi har tagit sovmorgon i morse och det var så himla skönt vi steg upp 9.Vi har varit ute och åkt kälke i en pulkabacke som finns här i Tuolla och Minton var helt salig och tyckte att det var super kul.Mindra fick åka spark i min gamla sparklåda som min mamma har gjort.Hon myste verkligen och somnade så klart.Idag var det jätte fint väder -6 grader och lite snö i luften.

Det var riktigt mysigt.Det kommer kort på detta.

Efter det har vi sattit ihop våra nya möbler som nu har kommit köksbordet + storlarna.Vi fick även vårat vardagsrums bord.

Av Pernilla - 22 januari 2009 21:58

Jag har inte berättat åt er bloggare att jag sen 2 veckor tillbaka har börjat mitt nya fantastiska liv.

Jag har slutat med godis och allt som heter chips och snacks.

Det känns helt otroligt och första veckan gick jag ner 4.4 kg.Nu är jag inne på den tredje veckan och förra veckan hade jag bara tappat 1 kg och det vet jag beror på att jag hade min mens den veckan.Men nu är jag tillbaka och det känns så himla skönt.Jag har inte haft godisbehov en enda dag faktiskt och det är ju verkligen otroligt med tanke på hur mycket godis jag har ätit.

Idag har jag varit på Sportsclub och anmält mig sp nu ska jag börja träna oxå.Men det är ju oxå en grej för att få lämna hemmet och få lite egen tid.

Men det känns så himla skönt att man nu kommit igång.

Jag ska börja träna 2 februari så nu måste jag bara skaffa mig träningskläder i min storlek.Det kan ju bli en utmaning men jag ska leta på nätet.

Av Pernilla - 22 januari 2009 21:45

Nu har vi varit i Sunderbyn och det var inga problem.Det var jätte jobbigt väder och Björn fick verkligen köra försiktigt då det var mycket snö och blåst.

Vi ställde upp hennes shunt från 30 till 60 så nu ska hennes fontanell inte vara som en grop och så ska hennes huvud börja växa.Det har den inte gjort på månader.Hon ska ju ha som ett vanligt barn att hennes huvud växer när hon växer.

Så nu får vi ju hoppas att detta verkligen funkar.Det var ett besök på sjukhuset på 15 minuter och då fick vi inte ens träffa en läkare.Eller rättare sagt den läkaren som har fixat en remiss åt oss.

Jag tyckte att det var konstigt att vi inte fick träffa en enda läkare.Men nu har vi ju varit där och vi ska ju träffa Mindras läkare här i Kiruna nästa vecka så då får ju han titta till hennne.När vi var i Luleå så passade vi på att åka på Leos lekland med Minton och snacka om att han sken som en sol när vi kom dit.

Vi mötte upp min kompis Marie och hennes barn där så fick vi träffas och snacka lite.

Vi åt lunch på Leos och var där i 3 timmar och sen åkte vi hem.


Av Pernilla - 20 januari 2009 21:47

Idag har jag varit med Mindra till dietisten.Vi var bara där på en kontroll och fick se vem hon var om det skulle bli aktuellt för Mindra att ta hjälp av en dietist.

Man vet ju inte när det gäller barn med särskilda behov om dom behöver det för att dom inte kan röra sig som alla anda barn.

Av Pernilla - 20 januari 2009 09:45

Mindra mår bättre nu och igår kväll började hon och äta igen.Hon har vaknat i natt och velat ha mat men hon har inte ätit alls så mycket som hon brukar.

Men jag tror att hon är på väg att bli sjuk men vi får väl se.Idag ska jag med Mindra till dietisten.Om jag ska vara ärlig så vet inte jag varför vi ska dit.Läkaren tyckte att vi skulle gå dit för att få råd och tips på vad man ska ge henne att äta.Det beror ju mest på att Mindra inte kan röra sig som andra barn och då vill man ligga steget före så hon inte blir tjock.Men jag tycker att det är för tidigt ännu.

Av Pernilla - 19 januari 2009 18:34

HURRA JAG HAR ÄNLIGEN HITTAT TELEFON SOM FÖRÄNDRAR MITT LIV

Jag kan inte annat än säga att jag är grymt nöjd med min Iphone.

Den är ju GRYM!!!

Idag har jag använt den som ett anteckningsblock och sen har jag använt ipod i den och det funkade utan problem.Så nu kan jag göra som i reklamen bara ta fingret och skicka albumen i sidled och välja en låt eller ett hela album.

Ni som inte har en Iphone nu är det verkligen daxs att skaffa en.Den är ju svin dyr men tänk på allt du kan göra med den.Det är ju en oändlighet på vad man kan göra och det kommer ta jätte länge innan man lär sig allt men det kommer nya saker varje dag som man lär sig om den.

Ovido - Quiz & Flashcards