Alla inlägg under november 2008

Av Pernilla - 15 november 2008 17:59

Nu har vi kommit hem jag och Mindra.Natten har gått bra och Mindra kom igång med att äta igår kväll.Det var otroligt skönt att få i henne lite mat.Hon kom ju inte alls upp i så mycket som hon skulle ha men vi ville bara att hon skulle få i sig sin medicin.

Krampmedicinen är ju nu höjd och Mindra krampade inte alls under natten eller på förmiddagen i Gällivare.Men nu när vi kom hem så kom det en kramp igen.

Igår kväll vid 22 satt jag och tänkte på det att nu har Mindra inte ätit på 1 dygn.Men hon verkar ju inte alls berörd av detta hon bara sover.

Hon sov när jag gav henne mat och sov ju i stort sett hela tiden.Det var ju inte annat än att man var riktigt orolig.Vad är fel på henne när hon inte orkar vara vaken??

På morgonen idag så fick jag välja om vi skulle vara kvar eller åka hem jag valde att åka hem till min familj.Dom skulle ju ändå inte göra något på henne på hela dagen idag.Alla proverna dom tog på Mindra visade ju ingenting så det är ju svårt att säga vad det kan vara för fel.

Det kunde ju vara att Mindra har en infektion på gång som inte visa sig på proverna.Men läkaren tyckte inte att det var någon fara med att Mindra sov så himla mycket utan det stora problemet är ju att hon inte äter.Men det har ju blivit bättre och då fanns det ju ingen anledning att stanna kvar.Så Björn och Minton kom och hämta oss kl 11 då for vi på en massa affärer och kolla i Gällivare så vi hittade en hel del.Barnen fick nya mössor och så köpte vi en del godis på "Dollar store".

Nu när vi väl är hemma så känns det riktigt skönt för jag har ju hunnit med en hel del.Jag har bakat 2 olika sorter idag.Det blev "Chokladkakor och kokostoppar".

Det var skönt att komma igång med bakningen det är ju inte så länge kvar nu innan jag fyller år och det är jul och så.

Vi har ju en hel del att stå i innan dess så jag tycker det är lika bra att börja baka.

Av Pernilla - 14 november 2008 22:15

Mindra har i dag blivit inlagd i Gällivare pga hennes "matstrejkande". Hon har inte ätit sen i går kväll. I Gällivare har man tagit en del prover som inte visade något konstigt. Man beslöt att man ville lägga in Mindra för att ha lite koll på henne. Under kvällen har hon även krampat några gånger så man höjer hennes krampmedicin ytterligare. Nu i kväll har Mindra fått i sig 100ml, mot normala ca 800 ml. Men hon behöver inte väckas i natt för att äta utan man tar det imorgon om det behövs.

Av Pernilla - 14 november 2008 12:43

Idag har Mindra sovit hela morgonen och hon sover ännu.Hon har ätit igår klockan 22 och nu på morgonen fick jag verkligen tvinga i henne mat vid 9.30 för att hon skulle ta medicinen.

I morse när jag gick upp så sov Mindra ännu och hon vaknade inte för en  kvart efter mig.

Min kusin Minna och hennes dotter Leia kom och hälsa på oss.jag hade bakat en kladdkaka och då ringde hennes syster Marie så hon kom oxå och fikade lite kladdkaka och grädde.

Men medans vi fikade så sov Mindra hela tiden och helt plötsligt så började hon hulka och spydde upp all sin medicin.Hon är helt slut och orkar inte vara vaken.Nu har jag ringt till Gällivare igen för att få tag på den läkaren som vi träffade i tisdags.Hoppas att han är kvar för han var så himla duktig.Jag har en telefon tid klockan 13 så då ringer dom upp mig så får vi se vad dom säger.

Jag får ju inte i henne någon mat och så man blir ju super orolig som mamma.

Av Pernilla - 12 november 2008 12:30

Då har man varit på sin första Me and I party hos min kompis Linda.Jag har klarat mig i flera år utan att behöva gå men nu var det väl daxs att kolla vad det fanns för något.

Tyvärr är det ju slutet på året så det var ju många storlekar som inte fanns men jag hittade mycket fint faktiskt.(trodde aldrig att jag skulle säga att jag tyckte me and i hade fina kläder)Men så var det men då fanns det inga storlekar så jag gick där i från men en dress till Mindra och ett hemligt paket till Minton för 100 kronor.Då vet man inte vad man får för något men jag kan ju slå vad om att det kommer komma en orange brun t-shirt eller nåt sånt som jag absolut inte gillar.

Det är det som har varit felet med me and i att deras kläder har varit så himla 70 tals inspirerat och jag har verkligen så himla svårt för det.

Men nu var det ju inte alls lika mycket som tidigare det jag märkte med kläderna är att dom blandar alla färger och alla mönster.Men det är nog det som är ju med deras kläder det ska nog sticka ut lite.

Av Pernilla - 11 november 2008 20:14

Idag när jag gav mat åt Mindra så såg jag att det är ju en tand på väg upp.Hennes tandkött är helt rött och svullet och så ser man ett riskorn i tandköttat.

Den har kommit upp sen igår för den fanns inte där då iallfall.Det är ju helt otroligt inga tänder alls på 9 månader och sen kommer den upp på en natt.Men nu är den här så det är ju himla roligt man hann ju bli lite orolig med tanke på att hon är 9 månader och inte haft en tand i syne.

Så nu kan man ju räkna med att hon kanske blir lite grinig och få feber och så men det behöver ju inte bli så men det får man ju se.Jag vet att när Minton fick sina tänder så fick han feber och blev himla grinig.Så vi får ju se vad som händer.

Av Pernilla - 11 november 2008 20:08

Idag har Mindra inte haft en enda kramp idag men man vet ju inte det hinner ju komma en kramp ännu det är ju inte natt ännu.Men vi håller tummarna för att det inte ska komma någon.

Vi har varit till Gällivare med Mindra idag och träffat läkaren Lars han var jätte duktig.Senast han hade sett Mindra så var hon 3 veckor gammal så det är ju som han sa hon har ju blivit en stor tjej nu.Hna undersökte henne och tyckte ju inte att man kunde se på henne nu att det skulle vara något speciellt.

Mindra är mycket lugnare nu oxå inte så himla spattig och spänd hela tiden.

Hon har ju varit vaken mer idag än vad hon nästan har varit på hela veckan så förhoppningsvis så är hon på väg tillbaka nu.Men vi ska ju till en annan läkare nästa vecka så han sa då kan man ju kolla med han oxå om Mindras mediciner och så.Men nu är ju allt bara bra med henne och så hoppas vi att det ska fortsätta.

Av Pernilla - 10 november 2008 13:40

Här kommer lite kort på våra underbara barn.Jag har fotat Mindra den här veckan och jag ville så gärna ha ett kort vart hon är vaken men det fick jag inte.Hon har sovit i stort sett hela veckan det är inte mycket vaken tid på henne just nu.

Av Pernilla - 9 november 2008 10:12

Idag är det farsdag och det var dags att fira alla papporna.Jag vet faktiskt inte vem som kom på att man skulle fira dom men det får vi iallafall göra för det står i kalendern.(nej jag bara skoja)

Björn fick sovmorgon och paket på sängen idag ett paket han fick välja ut själv för jag hade ingen aning om vad vi skulle köpa.Minton tyckte att det var jätte kul att ge pappa paket och så sa han :må leva må leva.Men jag förklarade att det är inte pappas födelsedag idag utan farsdag men det var ju inte lätt för han att förstå.Vi gick upp och åt frukost och sen fick Minton ringa till sin Farfar för det var både farsdag och hans födelsedag idag.Minton ringde och sa grattis till Tommy.Grattis från oss alla till dej hoppa att du får en bra födelsedag med många paket och god fika.

Vi åkte sen hem till min pappa och grattade han och dit kom även Åsa med barnen.Patrik hade jobbat natt på taxi så Åsa och barnen åkte in själva till stan så fick Patirk en rejäl sovmorgon men det bhövde han säkert.

Det blev ju en hel del skrik och spring hos mamma och pappa när grabbarna var igång och lekte.Mindra var ju med men hon sov mest.När hon hade sovit klart så krampade hon 2 gånger hos mamma och pappa.

Vi fikade och gav paket men vi var där kanske i 2 timmar så det var inte alls läng sen for vi ut med bilen så Minton skulle sov och det gjorde han nästan direkt han var helt slut.

Väl hemma igen så tog vi det bara lungt fixa middag och så.Mindra krampde yttligare 6 gånger under eftermiddagen och kvällen.Det var ganska tätt på kvällen bara 30 minuter emellan kramperna och hon fick stesolid 2 gånger.Vi blev lite oroliga och ringde till Gällivare vart jag fick prata med en jätte bra läkare som bokade in oss på ett besök hos han på tisdag kl 15.30.Han sa att tills dess skulle vi höja hennes mediciner ännu mer.Så får vi se vad det kan ge för resultat.Det är obehagligt med hennes kramper och hon blir ju helt slut och sover så himla mycket så det tar ju verkligen på henne.

Våra tankar gick ju genast till hur hon ska fixa julen med allt liv det är då.

Ovido - Quiz & Flashcards