Alla inlägg under oktober 2008

Av Pernilla - 23 oktober 2008 20:45

Ja nu är det ett tag sen jag skrev här i bloggen och jag måste verkligen be om ursäkt för det.Men det har varit lite kaos dom sista dagarna.Björn har ju börjat "kursat" nu så jag har ju varit ensam med barnen 2 svängar.En av svängarna han var borta då bodde vi ju hos min mamma och pappa.Det gick jätte bra och det var skönt att få hjälp med barnen och så.

Nu har han precis kommit hem igår men då bodde vi hemma och det är ju ingen dans på rosor.Jag och Minton har ju några disbyten om dagen men det ska väl vara så när man ska vara en mamma som ska vara konsekvent.

Ha ha .

Jag och Mindra har varit och träffat hennes läkare på barnmottagningen här i Kiruna.Han är barnneurolog och känner Mindra vi har träffat han ett par gånger.

Han är jätte bra och jag gillar han skarpt.Det är en läkare som inte bara ser på Mindras behov utan som oxå är intresserad och angagerad hur vi som familj mår.Han sa en bra sak till mig men som var ganska svår att höra.Han tittade mig i ögonen och sa rakt ut

- Mindra är utveckligsstörd.

Det var hört att höra som mamma men jag tycker att det var bra att han sa det för jag behövde kanske höra det igen.Man vet ju om det men man kanske förtränger det ibland.

Han tyckte att det såg bra ut för Mindra ändå för hon är ju vaken och alert.

Men det är ju som han säger att det finns ingen som kan säga vad Mindra kommer att kunna eller inte.

Men man ska ju ta vara på hennes kundskap och det hon kan idag.Så nu ska vi bara ta det lungt med Mindra så till vida att vi inte ska laborera med hennes mediciner.Eftersom hon är så himla lugn och mår bra just nu.Inga kramper och så.

Vi har varit i Luleå hela helgen och det var jätte trevligt.Innan vi for ner till Luleå stannade vi i Gällivare för att göra ett ultraljud på Mindra.

Det var verkligen ett glädje besked vätskan i huvudet hade minskat ganska kraftigt och det kommer nog bli att vi måste åka till Umeå för att ställa om shunten den tömmer för bra nu.

Om den tämmer för bra då kommer Mindras skallben att växa ihop och då kan inte hennes hjärna utvecklas.Vi träffade våra kompisar Marie och Johan med deras barn.På söndag var det daxs för deras son Elias att döpas.Vi fick ju det fina uppdraget att bli hans gudföräldrar och det kändes ju jätte hedrande tyckte vi.

Dopet gick jätte bra och det var kul att se ett annat sorts dop än det vi är van vid i Kiruna.Den prästen som dom hade var vekligen en underbar och rolig präst.

EFter dopet var det daxs för fika och det fanns lite att välja på om jag säger så.

EFter fikat så åkte vi hem till Kiruna igen och vi var hemma på söndag klockan 21.På måndag for Björn till Sthlm på kurs och vi fick klara oss själva igen.Så det har varit lite intensivt dom sista dagarn.

Men det har ju inte varit några bekymmer det är ju bara långtråkigt och ensamt.

Jag kan inte sätta ut kort på det som hänt oss för vårat trådlösa nätverk fungerar inte.

Av Pernilla - 14 oktober 2008 10:15

Nu har vi flyttat in hos min mamma och pappa.Igår packade jag allt som vi skulle ha med oss och det blev ju en hel del.Jag fattar inte hur mycket grejer man måste ha med sig när man har barn men det blir en hel del.Vi var på stan en sväng  och kollade då kom Minton på att han ville ha ett pussel av morfar så då köpte han ett pussel som dom kan ha hemma hos sig .Det blev ett ganska stort rorri pussel som Minton ville ha.Det var ju bara att åka hem och pussla då.

Jag var och klippte mig kort igår på en ny frisör hör i Kiruna det är 2 kompisar som har öppnat frisörsalong och jag tänkte att där måste man ju ändå få en tid.Jag ringde klockan 12 och fick tid klockan 17.30 perfekt.

Det blev kort men det blev jätte fint och häftigt.



På korten så ser ni hur Minton håller igång alla med sitt pussel.Mindra hon passade på att mysa med den personen som inte pusslade med storebror.

Av Pernilla - 12 oktober 2008 19:08

Vi har haft en underbar helg och en ännu mer underbar söndag.Vi har umgåtts och det har inte varit så mycket tjafs med Minton idag.Vi har lagat pizza till middag och det tyckte Minton var jätte roligt och jätte gott.Han och Björn fick ha köttfärs och majs på sin pizza men det gick ju lika bra.

Medans jag gjorde en ur god pizza med ost,skinka,champinjoner och tomatsås.Det var verkligen gott.

Nu sitter Minton och äter kvällsfika och jag ska gå och bada.

På tisdag åker Björn till Göteborg och jag med barn flyttar in till mina föräldrar för att jag ska slippa vara själv.Minton ska vara hemma från dagis imorgon så får han gå på tisdag hoppas jag.Han och Mindra har ju haft en hemsk hosta som nu har blivit betydligt bättre hos bägge 2 men jag ger dom en till inne dag så att det inte blir värre.

Av Pernilla - 10 oktober 2008 07:11

Idag har vi varit med Mindra till sjukhuset det var första gången som hon fick gå till primärvården.

Jag ringde först till barnmottagningen men dom hade inga tider att ge så då fick vi gå på primärvården istället.Orsaken till att vi gick till läkaren med Mindra är ju för att hon varit snorig nu i 1 månad och natten till idag så har hon hostat hela natten.Nu var jag less.

Det kändes bra att få gå på primärvården för då tänkte jag att då kan dom kolla henne i näsan och kanske skicka en remiss till Gällivare.För jag tror att Mindra har polyper.

Det är säkert därför hon har haft svårt att andas genom näsan sen hon föddes.Jag har ju sagt till läkarna att det låter som att hon har jätte trånga näsgångar.

Men då har läkarna sagt till oss att vi ska använda koksalt så ska det bli bättre.

Nu har jag använt det på henne i 8 månader och det hjälper ju som sagt ingenting.Jag tycker så himla synd om henne för det låter som att hon inte får någon luft alls genom näsan.Och så är hon ju så liten att hon fattar ju inte att andas genom munnen.

Nej men nu tillbaka till läkarbesöket.

För det första så fick vi vänta 35 minuter innan vi fick komma in till läkaren.Helt sjukt.

Väl inne hos läkaren så lyssnade han på hennes rygg och sa att hon är ju rosslig i rören.Han skrev ut hostmedicin som vi skulle ge till henne när hon ska sova och innan maten.

Han tittade på Mindra och frågade vad det var som hon hade på sidan om sitt huvud och vi fick förklara att det är en shunt och att den går ner i hennes mage.Han blev helt stum och sa en shunt ?? går den ner i magen på henne menar ni verkligen ner i magen.Så då tittade jag och Björn på varandra han kan ju inte mena allvar.Är det verkligen ingen läkare som vet vad en shunt är??

Han tittade aldrig i hennes näsa.Han sa att han hör ju att hon har det jobbigt nu när det är så mycket snor i näsan.Han tyckte att vi skulle prata med läkarna på barnmottagningen så kunde dom titta i näsan på henne för han hade inte rätta instrumenten för det.

Jag blev helt stum det var ju ändå därför vi var där för att få svar på hennes näsa.Men det fick vi ju inte.Sen berättade Björn att hon har en hjärnmissbildning.

Då tittade läkaren på mig och sa : Har du ätit mediciner när du var gravid?

Jag blev helt chockad och svarade ja.

DÅ sa han vad var det för mediciner då?

Jag svarade att jag har ju en muskelsjukdom så därför måsta jag äta mediciner.

Ja sa han då kan ju som allt hända man ska ju inte ens äta alvedon när man är gravid för att vara säker på att inget ska hända.

Han stod alltså och anklagade mig för att det var mitt fel att Mindra hade blivit sjuk.

Vi gick och bytte Mindras blöja efter läkarbesöket och inne på toaletten börjar jag och grina.Det var en så himla hemsk känsla att han hade anklagat mig för detta.

Det har ju gått 8 månader nu och det är ju inte som att man aldrig har tänkt den tanken tidigare men att få höra det av en läkare det var hårt.

Kiruna har inga riktiga läkare som vet vad dom gör utan det är en cykleverkstad.Ingen utbildning bara en läkarrock.

Suck ... suck...


Av Pernilla - 9 oktober 2008 20:52

När vi var i Gällivare så gick vi förbi en posten sparkcykel och Minton blir ju som tokig.

- Possi, possi pappa jobb skriker han och ni ser ju på korten han beundrar verkligen post märket.

Han vet att det är där pappa jobbar.

Av Pernilla - 9 oktober 2008 20:38

Ja nu har ju hösten /vintern kommit och då börjar kallelserna dimpa ner i brevlådan med läkarbesök.

Mindra har varit idag på eeg och ögonkontroll i Gällivare.Det var ju så där att åka ner med tanke på vädret.Det var ju klart att det var tvungen att vara snö kaos just när vi skulle iväg.

Det gick bra i Gällivare på undersökningarna.På eeg så somnade MIndra när hon fick på sig den fina mössan med alla elektroderna på .Den här gången tog dom fram en lampa som blinkade som en galning framför Mindras ögon för att se hur hjärnan skulle ta upp det.Mindra tittade i början men sen somnade hon men det gjorde ju inget.Det är ju svårt på så små barn att dom ska ha öppet ögonen.Svaret får vi om ungefär 2 veckor.

Mindra var oxå och kollade sin ögon och där hade det inte hänt något alls utan det var samma på närsyntheten och så.

Men jag sa det till Björn att det är ju inte så konstigt om Mindra får kramper efter detta med tanke på lampan vid eeg och sen fick hon ju klamrar i ögonen för att hålla upp ögonlocken.

Det såg ju inte så trevligt ut men man måste göra så för att komma åt och se bra.

Vi var på dollarstore när vi var klar på sjukhuset och jag kan säga att där shoppade vi.Jag kände att det var ju så himla billigt allt.Vi köpte sockar åt barnen för 10 kr st det tycker jag är sjukt billigt.

Av Pernilla - 9 oktober 2008 20:33

Då vaknade man upp till snö igen och vi som ska till Gällivare idag kl 13 med Mindra för att göra eeg och kolla hennes ögon.Snön låg kvar när vi stack iväg så det var ju tur att Björn hade sattit på vinterdäcken.

När vi åker i bilen så kommer den en varning på radion om att det står 10 lastbilar i Muorjevara backen och dom kommer inte någonstans.Så folk som var på väg från Gällivare till Kiruna uppmanades att stanna kvar i Gällivare för att man kom ju inte fram.

Det var bara köra försiktigt och det kändes skönt att vi startade när vi gjorde för annars hade vi aldig hunnit fram.

Av Pernilla - 8 oktober 2008 20:02

Idag kom min bror med hans familj och hälsa på.Minton tycker att det är jätte roligt att träffa och leka med sina kusiner.

Dom åt middag här och det var ju en gourmet middag :) grillkorv och strips men det är riktig barnmat iallfall för alla barnen tyckte att det var jätte gott.

Barnen lekte hela tiden och Minton fick även klippa sitt hår.Åsa är ju jätte duktig på att klippa och Minton blev jätte fin.

Han satt ju inte direkt still så jag tyckte att Åsa gjorde ett jätte bra jobb.

Jag och Mindra promenerade idag ner till Coop för att kolla på Jysk på möbler.Men jag hittade inget speciellt.

Vi hade lunch dejt med Björn på Frasses.Efter det hämtade vi alla Minton från dagis.Minton blir så himla stolt och glad när vi kommer alla och hämta honom.Vi tittade på dom grejerna som han hade gjort och det var ett sten troll och en fotobok.

Ovido - Quiz & Flashcards