Alla inlägg under juni 2008

Av Pernilla - 3 juni 2008 22:41

Idag har jag fått hem papprena om omplacering av dagis.Vi ska byta för att få närmare jag trivs på gruvarbetaren men det är ganska långt åt fel håll från där vi bor.Jag kan ju aldrig gå dit och lämna Minton eller hämta för att jag har Mindra och dels på grund av min muskelsjukdom.Jag ska ansöka och flytta han till Thule förskolan isället det är mycket närmare för oss.

Då kan jag ju lämna och hämta Minton själv.

Men det som känns tråkigt är ju att han trivs så bra på "gruvis" och han pratar om vilka barn han ska leka med och så .Han längtar till dagis och vill verkligen dit på morgonen när man berättar att han ska dit.

Ja det är en svår situation för man måste ju börja inskola om han på det nya dagiset om man kommer in där med nya regler och miljöer.

Av Pernilla - 3 juni 2008 22:33

Ja precis som rubriken säger.Jag och Mindra myste på här hemma idag och Björn var hemma på lunch och Minton på dagis.Han hade varit 2 timmar där då ringde personalen och berätta att det rinner gul gojs ur Mintons ena öra.Vi for och hämtade han.Jag gick upp på daigs och han var inte alls betagen av det som hänt inte alls ont eller nåt.Jag tvättade av hans öra och vi for hem och åt lunch och sov lite.Björn for tillbaka på jobbet och arbetade en stund till.Minton sov lite mer än en timme. Vi fick komma till läkaren klockan16 .Han fick pencillin och diagnosen "spräckt trumhinna" men det visste vi redan innan.Han ska gå på pencillin i 1 vecka 2 ggr per dag.Men han verkar inte så brydd han har inte haft ont alls.Förra veckan hade han ju feber men han har inte sagt något om öronen.Konstigt !

Han kommer att gå på daigs som vanligt eftersom han inte har feber eller mår dåligt över det.

Av Pernilla - 2 juni 2008 22:31

Idag fick vi äntligen hämta Mindras glasögon och jag kan ju bara säga att hon är ju dö fin i dom.Världens sötaste glasögon orm.Hon är alltså 4 månader och har fått glasögon.Man kan säga att det är verkligen

 "mr magoo brillor" dom är jätte tjocka och starka.

Men vi kan säga att det är skillnad när hon har dom hon följer med på ett annat sätt och skrattar åt oss.När Minton kommer fram till henne så ser hon ju han nu så då skrattar hon innan han kommer helt i ansiktet och pussar.

Jag började grina när hon tittade på mig och börja skratta det var en underbar känsla.Jag hoppas att det fortsätter ås bara att hon lär sig att använda dom.Dom är så himla säta och sitter ju jätte bra på henne.

Hon har inte försökt att ta bort dom en enda gång så det verkar inte som att hon besväras av dom.Det kan ju till och med vara tvärt om hon kanske märker hur hela hennes liv förändras med dom.

Tänk om detta hjälper henne att se på nära håll då öppnas ju en helt annan värld än den hon har sett.Det är helt underbart om det kan vara så.



Av Pernilla - 1 juni 2008 22:25

Nu har vi slagit våra kloka huvuden ihop och kommit fram till att Minton måste sova i sitt eget rum.Så idag drog vi igång med projektet möblering jag vet inte hur många gånger vi har gjort det.Men vi måste för att kunna trivas i lägenheten för det känns som att vad vi än gör så blir dte inte bra.Men det blev riktigt bra i MIntons rum och han blev jätte glad när vi flyttade hans säng men då visste han inte hur det skulle bli.När vi sen la han där för att söva han så blev han ju tokig.Vi tog en plastsäck och rensade i hans rum samtidigt som vi gjorde i ordning och det blev en full påse med leksaker och grejer han inte behöver mer.

Han tyckte inte att det var så kul så vi fick slänga grejerna i smyg när han inte såg det.

Skapa flashcards