Alla inlägg under maj 2008

Av Pernilla - 9 maj 2008 20:29

Jag var upp med Mindra och gav henne mat i natt och när jag hade bytt hennes blöja och tar upp henne i famnen så får hon en kramp.Nu snackar vi kramp den var rejäl och jag blev faktiskt rädd.Jag tänkte skrika på Björn för det gick inte att häva den alls.Jag tände lampan på toaletten och då slutade hon men det tror jag att hon skulle ha gjort ändå.Jag hade henne i famnen och hon blev som en köttbulle och drog ihop sig och blev jätte stel.När krampen släppte så började Mindra och grina.Det var som att hon själv blev rädd av det som hände.Där stod jag som hennes mamma och kunde inte hjälpa henne det går inte att beskriva hur man som mamma känner just i den situationen.Jag har aldrig kunnat sätta mig in i den situationen tidigare men det är ju hemskt att se sitt barn krampa.

Jag gav henne mat sen och la ner henne i sin säng hon somnade utan problem men jag låg och grät i 1 1/2 timme med Björn.

Tankarna kunde inte sluta gå genom mitt huvud.Jag ville direkt skaffa en babywatcher som har en monitor som jag kan se Mindra i.Jag tycker att det är obehagligt att Mindra ska ligga i sin säng helt själv.Tänk om hon skulle krampa när jag ligger och sover.Det skulle ju vara hemskt.Men jag vill inte heller att hon ska sova brevid mig utan jag vill att hon ska vänja sig att sova i egen säng.

Av Pernilla - 9 maj 2008 09:19

Jag tror inte att vi hade fixa detta utan Mintons dagis personal dom har varit klippor för oss.Vi har fått haft Minton lite som det har passat oss och Björn har kunnat ringa och säga att han ska komma en viss tid bara dagen före och det har aldrig varit några problem.

Det kan man kalla medmänsklighet.

Nu är ju Minton bara 15 timmar i veckan men det var inget problem om vi skulle vilja ha han mera bara man ansökte om det .Jag tycker att det är skönt att det funkar för honom när resten av våran värld har varit upp och ner nu ett tag.Minton älskar verkligen dagis och tycker att det är jätte roligt att vara och leka med sina kompisar.Jag tycker väl att han behöver det oxå för han är ju aldrig still och är verkligen överallt.

En stor kram till gruvarbetarens personal / avdelning borraren

Seija,Ann-helen,Maggan och Liselott  

Av Pernilla - 9 maj 2008 09:15

Jag har fått en ny idol det är min kusin Fredriks tjej Marie.Hon är så djävla cool och häftig.Vi lyssnar på samma sorts musik och hennes blogg är det första jag läser på morgonen och sedan flera gånger under dagen.Hon skriver mycket i sin blogg och det är roligt att läsa den.

Den bloggen tycker jag att alla ska läsa.Hon var så himla snäll mot oss när vi låg i Umeå och skrev en massa trevliga inlägg på bloggen som vi kunde läsa.Det värmer i hjärtat att det finns sådana personer.

Keep going girl !!

Av Pernilla - 8 maj 2008 21:28

Björn har jobbat idag och kom hem kl 11 då var det bara för han att äta lunch och sen satte vi oss i bilen för att åka till Gällivare.Mindra skulle på synkontroll.

Väl där så är det ju en massa väntan typ 3 timmar tog allt som jag trodde skulle ta kanske 1timme.Men jag tackar alla avdelningar som har barnrum vad skulle vi gjort med Minton annars.Han är ju aldrig still och leker ju med alla leksaker han ser. Suck.

Mindra fick droppar i ögonen för att göra pupillen större och sen lyste sköterskan henne i ögonen för att se hur det såg ut.Han tyckte att Mindra var översynt men det är tydligen alla barn i hennes ålder och att det växer oftast bort.Men om det inte gör det så måste hon ha glasögon.Vi fick sätt oss i väntrummet för att få träffa läkaren senare men dit var bara Björn för jag och Minton var tvungen att köpa fika för vi blev hungriga.

När vi kom tillbaka då hade Björn och Mindra gått in till läkaren.Hon satte klammer i ögonen på Mindra som håller upp ögonen.Hon tittade och tyckte att gula fläcken var lite blek detta kan tyda på att man inte har någon syn men inte i Mindras fall för hennes blodkärl och sånt i ögat såg bra ut.Men det var ju som hon sa det är ju jätte svårt att veta på så små barn hur mycket dom ser och så.Men hon skulle meddela läkaren i Umeå att vi varit där och vad hon fått fram.Hon tyckte att när vi ska till Umeå för att ställa om shunten och söva Mindra ska man passa på att kolla på hennes ögon när hon sover.Hon tyckte inte att det var så trevligt med alla droppar i ögonen och klamrana.Så då är det lättare om hon är sövd.

Minton sov inte på hela resan till Gällivare så vi hann ju inte mer än komma hem så somnade han.Just nu sitter Björn med Mindra i sin famn för hon är missnöjd.

Jag ska avsluta nu och göra en hjälp insats för Björns skull. Mamma är ändå en mamma.

Av Pernilla - 7 maj 2008 21:15

Minton har varit på dagis idag och när han kom hem hade han slagit hål i underläppen.Han hade gått ner från stolen och fått hakan i bordet.Detta hade hänt precis innan Björn kom för att hämta han så han var jätte ledsen när Björn kom.Han fick en jätte fläskläpp.

Vi har varit på kalas idag hos min pappa han fyllde 58 år.När vi var där så kom min farmor Irja.Det var bra att hon kom för hon hade inte träffat Mindra men jag vet inte hur mycket hon fattar av alla barn som har fötts nu och fler blir det.Det kan inte var så lätt att hålla reda på alla små troll som har fötts och alla små troll som kommer att födas i år.Det kommer att födas 5 barnbarnsbarn i år.Det är ju helt otroligt.

Mindra har inte varit sig själv idag hon har varit vaken från 5 -9.Det har aldrig hänt.Hon kommer inte till ro och kan sova det är något som stör henne.Det första man tänker på är ju kramper och jag vet att hon inte behöver ha det varje gång hon inte sover men det är dit mina tankar dras direkt.

Hon hade tömmt magen dagen före så jag tyckte inte att det skulle vara det.Jag har burit henne och haft henne i famnen hela dagen.

Hon sov inte speciellt mycket på hela dagen vi var ju hon pappa på kalas och då var hon vaken hela tiden.

Det har heller aldrig hänt när hon fått man brukar hon sova.

Men på kvällen när vi kom hem från kalaset fick vi resultatet hon var ju bajsnödig.

Hon fick mat och sen trodde jag att det skulle vara lungt men hon ville inte somna för natten utan knorra mest hela tiden.Jag fick gå upp och bära på henne så kom hon tillslut till ro.

Hon somnade 23 och vaknade 01 och 05 för att få mat.

Av Pernilla - 6 maj 2008 16:45

Mindra små krampar flera gånger per dag det är inga stora kramper men jag upplever ändå det som kramper.

Hon spänner ut med armarna och blir helt röd i ansiktet.Hon spänner sig jätte mycket och det håller i sig ett par sekunder.Det är inget som jag blir rädd för men det är ju ändå inte trevligt att se sitt barn krampa.Jag funderar mest på hur det skulle gå utan kramp medicinern??????

Av Pernilla - 6 maj 2008 16:35

Nu har jag blivit intervjuvad av NSD en stor tidning som vi har i KirunaDet kommer att vara i tiningen dagen före morsdag som en mamma berättelse.Det var roligt att få berätta om det vi varit med om sista åren.Men jag vet inte om det låter så himla kul det är ju en massa saker som när man säger det högt och berättar det åt någon kan man ju inte tror att det är sant.Tänk att vi faktiskt varit med om allt detta som hänt.Om någon berättat detta åt mig att någon annan varit med om det så skulle jag vara orolig för hur mamman i situationen har klarat av det hela.Men nu är det ju faktiskt jag som är huvudpersonen i den här historien och jag tycker att det har gått över alla förväntningar.

Men samtidigt så tror jag inte att man har fattat vad som har hänt under dessa 3 månader som Mindra har funnits.

Med alla resor till Umeå och oroligheterna för hur det ska gå för våran prinsessa.Men nu är vi ju iallfall hemma och kan andas ut lite och det känns ju otroligt skönt att bara få vara hemma med mina nära och kära.Jag kan gå på stan här hemma i Kiruna och träffa folk jag känner att få tillbaka lite av sitt sociala nätverk är jätte viktigt för mig.

Av Pernilla - 5 maj 2008 18:37

I morgon kommer det en tjej  hem till oss och ska göra en intervjuv om mig och Mindra.Hon hade läst bloggen och tyckte att det skulle vara intressant att få skriva en artikel om oss.Jag tyckte att det spelar ju ingen roll eftersom jag redan har skrivit om det i bloggen och kan jag kanske kan hjälpa en mamma eller 2 som kanske känner igen sig när det gäller sorg och ens känslor i detta.Så tycker jag bara att det är bra.Jag hade blivit glad om det fanns en sådan för mig men det verkar det ju inte finnas så man får fixa detta själv. 

Spännande hur det kommer att gå jag vet att artikeln kommer att vara med lördag innan morsdag men jag vet inte när den är så vi får väl se.

Skapa flashcards