Alla inlägg under maj 2008

Av Pernilla - 15 maj 2008 10:56

Minton tycker att det är jätte roligt att prata i telefonen men han säger ju inte så mycket.Han har fått en gammal mobil av oss som han leker med och här en dag så pratade han hela tiden i den och tyckte ju att Mindra oxå skulle ringa till en kompis.Han hjälpte henne att hålla luren så hon kunde prata.

Av Pernilla - 14 maj 2008 19:18

Läget med Mindra tycker jag är samma.Hon hostar kanske lite mer men hon är mer tät i näsan nu iallafall.Hon sov idag 7 timmar innan hon ville ha mat problemet med henne är att hon inte äter om hon inte är hungrig.Jag provade ge henne mat efter 4 timmar men då åt hon bara 30 och sen somnade hon.Jag har tagit tempen på henne men hon har ingen feber.Jag funderar bara på hur länge hon ska vara så här slö och sluta sova hela dagarna.

Minton har varit hemma idag oxå för han är lite snorig men nu hostar han inte så imorgon ska han på dagis.Han behöver verkligen det nu har han ju varit inne igen ett par dagar och det märks man är ju överallt och ingenstans.Han lyssnar inte heller på vad man säger åt han det tycker jag är jobbigast.

Han har gått upp 08.30 idag igen så han fick inte sova på dan idag utan han fick gå och lägga sig 19 istället.Men det var inga problem att söva han.Han somande direkt.


Av Pernilla - 14 maj 2008 09:52

Det är det jag tycker är jobbigast att man är ständigt orolig för Mindra och funderar hela tiden på vad som kommer att hända med henne.Hur det kommer att gå i framtiden för henne?

Ja som ni fårstår så är frågorna oändliga och svaren få just nu men jag hopppas verkligen att våran framtid med Mindra blir ljus.

Att hon orkat fortsätta kämpa och hålla lågan uppe många år till.

Av Pernilla - 14 maj 2008 09:48

Ja Mindra bara sover hela dagarna och jag tycker att hon bara blir snorigare ju mer vi försöker ta bort det.Men det kanske är så i början innan det börja hjälpa.

Hon har iallfall börjat vakna på natten när hon vill han mat så det är ju alltid något.Hon har varit vaken lite nu på morgonen och det är ju bra men det är ju bara det att då vill ju hennes mamma sova.

Vi har sovit länge nu i 2 dagar Minton vaknar 08.30 varje dag men då bestämmer sig fröken för att vara upp istället.

Suck aldrig får man sova.

Av Pernilla - 13 maj 2008 10:04

Idag har jag ringt till buchts och beställt en barnvakt med tv monitor den kostar 1900 kr men jag vill verkligen ha en.

Min osäkerhet  är så stor just nu när dte gäller Mindra så jag tycker att det är värt dom pengarna.Det är en kostnad som vi måste ta just nu för att jag ska kunna slappna av.Jag ska ha denna vid hennes säng så jag kan titta på henne på natten när jag vaknar.Jag ligger ju ändå vaken i 1 timme om hon vaknar på natten då kan jag lika gärna kolla vad hon gör för något.Man kan ju ha den när hon sover i vagnen oxå.Då slipper man ju springa och kolla henne hela tiden.

Vi får se när vi får den och hur bra den är.

Av Pernilla - 12 maj 2008 18:40

Dom ringde upp från barnmottagningen vid 16 idag och frågade hur det var med oss.Dom ville att vi skulle komma in och ta ett crp prov på Mindra idag iallfall.Vi åkte dit och provet togs och det var under 10 så det var lungt.Läkaren kom och kollade på Mindra och det var samma läkare som skickade oss med hellikopter när hon hade en shuntinfektion.Det kändes grymt skönt att det var samma läkare nu.Han trodde bara att Mindra hade en vanlig förkylning för hon var så himla snorig.Han lyssnade på henne och kollade i halsen och öronen och där var allt bara bra.

Han sa att barn blir ju trötta när dom är snoriga och förkylda.Vi skulle avvakta under veckan och komma tillbaka om det blev värre. Kändes grymt bra att få den diagnosen och veta att vi kan vara kvar hemma med henne.Vi behövde inte packa våra väskor och åka iväg som vi behövt dom andra gångerna vi varit på barnmottagning här hemma.


Av Pernilla - 12 maj 2008 14:32

Mindra mår inte bättre idag och nu har vi ringt och pratat med barnmottagninga.Dom tyckte att vi skulle åka till Gällivare idag.Men hon skulle kolla upp det och återkomma så nu sitter vi och väntar på att telefonen ska ringa.

Om det blir Gällivare så kommer Mindra säkert att få dropp.För att få upp vätskebalansen igen.Hon vill fortfarande inte äta utan vi får väcka henne när det är matdaxs och då äter hon ju.Hon sover hela tiden och har inte mycket vaken tid idag alls.Hon orkar inte öppna sina ögon.

Av Pernilla - 11 maj 2008 21:19

Tankarna på att flytta kommer oss närmare.Idag satt jag allvarligt och tittade på lägenheter i Umeå.Jag vill verkligen inte behöva flytta men samtidigt känner jag paniken över den sjukvården som finns i Kiruna.

(Tyvärr)

När jag ringde till akuten idag så frågade sköterskan mig om en shunt sitter i huvudet.Det är ju så man blir mörkrädd.Hon visste inte ens vad en shunt är ju och dit ska man komma med sitt barn som är allvarligt sjukt.

Om vi ska flytta så blir det Umeå för att komma i närheten av sjukhuset.Jag vill verkligen känna mig säker med Mindra och den vården som hon kommer att behöva i framtiden.Jag är livrädd för att när Mindra väl blir sjuk så kommer det inte finns någon som kan hjälpa oss.Då blir det ju akut transport till Umeå iallfall då och då kommer ju tankarna på om hon kommer att klara av det.

Suck tankarna är många och frågorna massor men inga svar kan man få.Denna ovissheten är oändlig och osäkerheten stor för oss.Man gråter många tårar just nu och framtiden oviss.Det finns ingenting man kan göra för henne mer än att finns där för henne.

Jag känner en så otrolig maktlöshet som mamma.

Skapa flashcards