Alla inlägg under maj 2008

Av Pernilla - 23 maj 2008 23:02

Det har börjat växa ut hår på Mindra shunt nu och jag kan bara säga att det håret är helt ljust.Men ser inte håret om man inte tittar väldigt nära.

Jag har alltid sagt att jag velat ha en ljus pojke och en mörk flicka så detta känns ju ganska kört men vem vet det kan ju kanske bli mörkt och lockigt....

Av Pernilla - 23 maj 2008 22:56

Hej alla där ute !

GLÖM INTE ATT KÖPA NSD IMORGON.

DET SKA JU VARA EN ARTIKEL OM MIG OCH MINDRA I DEN OCH JAG HOPPAS VERKLIGEN ATT DEN KOMMER ATT BLI BRA.

Av Pernilla - 23 maj 2008 19:49

Hár man inte så få man heter det ju?

Nu när Mindra börja bli bättre så har Minton fått feber idag.Men våran termometer funkar inte riktigt men jag tror att han iallfall har 39 grader.

Han har natten mot idag haft natt skräck eller vad det heter.Han somnade 21 och sen vaknade han 3 gånger fram till 00.Han skriker ju rakt ut och man känner inte igen han.Han tittar på oss som att vi skulle vara monster.Han ville inte göra nåt och tillslut fick vi lämna han ensam i sovrummet för att han skulle somna.Han skrek och skrek ett bra tag men tillslut fattade han att vi kommer inte tillbaka och han somnade tillslut.Stackarn jag tycker att det var hemskt men jag vet att det hade inte hjälpt att vara kvar för man fick ju ingen kontakt med honom.

Han har varit varm i natt så jag förstod att han skulle ha feber.På morgon så hade han 38 grader och var helt slut.Han var jätte varm och dö trött.Det som blev så tokigt var att vi skulle ju till Vittangi och grilla idag.Först sa vi att då kan vi ju inte åka utan får vara hemma men jag hade ju lagt kött i marinad och gjort klart potatisen som vi skulle ha med oss.Då var det bara att åka annars hade vi haft mat i flera veckor.Väl i Vittangi gick det jätte bra och vädret var bättre idag än tidigare i veckan.Man kunde se solen och temraturen gick upp till över 10 grader.Hurra

Nu kanske sommaren är på väg vi hoppas ju på det vi som bor här uppe i norr.

Minton sov hela vägen till Vittangi och hela vägen hem.Han var jätte varm när vi kom hem och ville gå och sova direkt.

Mindra mår bra och är inte alls förkyld mera så det känns ju skönt bara hon inte blir sjuk och smittade av storebror.Jag sitter just nu i soffan i vardagsrummet och hör hur Minton ligger i sovrummet och hostar jätte mycket.Hoppas han inte blev mer sjuk nu när han har varit ute idag.Till situationen hör att han aldrig brukar vara ute när han är sjuk jag tror att detta var första gången men då straffar det sig säkert.

Av Pernilla - 22 maj 2008 23:38

Minton och Mindra leker och pappa passade på att fota dom.Det händer inte så ofta men jag kan ju annat säga än att korten är gudomligt fina.

Han kanske skulle fota oftare.

Minton leker med klossarna och tycker att det är kul att lillasyster oxå får känna på dom.Så han sätter in hela hennes hand i dom.

Av Pernilla - 22 maj 2008 20:05

Nej nu ska jag inte vara elak men min dotter på 4 månader ska få glasögon.Ögonläkaren från Gällivare ringde och meddelade att vi på prov ska testa om Mindra kan se på nära håll om hon får glasögon.

Hennes styrka var + 6.0 på bägge ögonen.

Vi fick gå till synoptik här i Kiruna direkt och beställa glasögon för hon måste börja träna direkt med dom.Hon ska ha dom för att dom ska se om hon kan se på nära håll.Idag åker ju ögonen bara plingplong  i huvudet när man kommer nära.Hon fäster inte blicken alls. SÅ man vet ju inte hur mycket hon ser eller om hon ser alls men dom vill testa allt dom kan på henne innan man utesluter något.

Det tycker jag är jätte bra och det känns ju jätte skönt att dom inte bara säger att hon ser inte nu skiter vi i detta.

Men det är ju svårt att se hur hon ska kunna ha glasögon hon är ju så liten.

Dom på synoptik hade aldig haft en sån liten kund som skulle ha glasögon.Det blev en båge som var rosa så klart och det skulle ta 2 veckor innan vi fick glasögonen.Vilket innebär att vi ska till Umeå måndagen den 9 juni och fredagen inna får hon glasögonen.Det var ju meningen att vi skulle kunna träna ett tag innan vi skulle ner för hon ska till ögonläkaren där nere när vi kommer.Mindra ska ju ner och neurokirurgen ska kolla hennes shunt så vi blir i Umeå i 3 dagar.

Tänk att min dotter på 4 månader ska få glasögon !!!

Av Pernilla - 21 maj 2008 22:59

Nu när Mindra är bättre så har hon börjat prata med oss.Hon kan ligga på soffan bredvid oss och jollra på som en tok.Det känns roligt att hon är så pass frisk att hon orkar göra detta.Det är ju en del av hennes utvecklig och det känns skönt att något går åt rätt håll.

Keep it up gir!!!

Av Pernilla - 21 maj 2008 22:13

Idag mår Mindra mycket bättre och är inte alls snorig eller hostig.Det känns jätte skönt nu är hon på väg tillbaka den lilla tösen.

Hoppas att det håller i sig och att vi får vara friska hela familjen.

Av Pernilla - 21 maj 2008 21:56

Vi har fått ha hemma bilen som vi ville köpa den var jätte fin och vi gillade den verkligen.Men allt hänger ju på hur mycket vi får för våran bil.Minton fick sätta sig bak i bilen och sitta med bilbarnstolen framåt.Detta var något som gjorde succe och han blev ju helt överlycklig han snackade hela tiden och pekade på olika saker.

Det kändes som en lättnad att han kunde sitta bak och verkade verkligen gilla det.

Vi hade bilen över natten för att vi skulle få testa den ordentlig med att packa bilen med vagnar för att se hur stor den är.Det var ingen större skillnad jämnfört med Volvon fast den blir ju högre.

Ja denna bilen gillade vi verkligen.

Bilen är c4 picasso och ja det är en familje bil och ingen räser direkt.

Fördelarna med bilen är:

* Högre att kliv in i

* Disel

* Flexibel bil

* Snygg färg

* Häftigt tak (panorama)

Hoppas att vi får bra för våran bil då blir det affär Björn ska in dit imorgon för att kolla detta.Spännade att se vad dom säger...

Ovido - Quiz & Flashcards