Alla inlägg under april 2008

Av Pernilla - 18 april 2008 22:07

Ja jag kan inte säga annat än att det är verkligen långa dagar här i Umeå.Mindra får inte lämna avdelningen på grund av sin infektion.Det blir inte att jag heller sticker iväg och lämnar henne med personalen för det känns ju bara dumt.Men samtidigt så behöver jag det så kanske jag ska sticka på stan imorgon och kolla det är rea på pop.

Buk kirurgen var förbi idag och tittade på Mindra dom hade bokat in en undersökning på buken på torsdag nästa vecka.Så det blir ju ingen hemfärd före det iallfall tyvärr men jag hoppas att jag kommer hem innan helgen.Vill ju gärna vara hemma när Minton fyller 2 år.Idag har jag och Marie lagat grekisk mat inne i föräldra köket det var helt gudomligt gott.Nu på kvällen så har det inte hänt så mycket Mindra äter jätte bra och sover just nu.Jag tog tempen på henne och det var 37.3 alltså ingen feber det är ju skönt.Hennes crp värde är nu 27 så det går ju neråt iallfall.

Av Pernilla - 18 april 2008 12:28

Jag får inte ha på mobilen inne på salen så jag har tagit patient telefon man kan ringa på om man vill få tag på mig.

Nummret är 0907860154.

Man kan inte ringa efter 21 på kvällen för då stänger dom av telefonen.

Ha det bra vi hörs snart alla

Av Pernilla - 18 april 2008 11:58

Ja ha då var vi tillbaka i Umeå igen men denna gången på en annan avdelning.Den heter barn 3 och det är en cancer,hjärt och neurologiska patienter.Det är på den här avdlningen Mindra skulle ha hamnat på när vi ska tillbaka om 2 månader.

Vi hamnade inte på barn 4 vart vi legat tidigare på grund av att det är helt fullt där nu.Eller vad ska man säga det är mer än fullt dom har 13 -14 vårdplatser och nu har dom 23 barn.Det verkar just nu som att det var en vanlig infektion som hon har haft.

Hon går nu på en dunder kur av pecillin igen och snacka att det gen ger bra resultat.Hennes crp värde gick ner från 113 till 40 på en dag.Helt otroligt.Det märks verkligen på Mindra.Hon mår ju jätte bra och är precis som hon ska vara.Hon äter igen och det känns så himla skönt att det fungerar.Det enda som strular just nu är hennes mage hon har ju så svårt att tömma sig.Men jag hoppas att det oxå kommer igång snart annars får man tömma henne med laxer medel.

Jag pratade precis med sköterskan och det lutar åt att vi får åka hem på tisdag igen.Om ingenting händer under helgen.

Det ska komma personal från magkirurgen och kolla om det kan vara så att det är något som har hänt i hennes mage under operation när dom rispade tarmen.Så då kan det vara därför hon har problem att tömma sig.Dom kommer kanske behöva göra coloskopi för att se hur det ser ut i tarmen.

Av Pernilla - 16 april 2008 22:19

Jag gick på barnmottagingen idag kl 08.30 och träffade en jätte bra läkare från Gbg han var barn neurolog.Vi tog tillsammans beslutet att något måste göras med Mindra för hon mår inte specillt bra.Hon hade ingen feber men hon spyr och ville inte ha mat.Det kunde gå 7 timmar emellan maten.

Läkaren tog kontakt med Umeå direkt och dom tyckte att vi skulle åka till Sunderbyn först ifall det bara är en vanlig infektion.Men då sa jag nej jag åker ingen annanstans än till Umeå.Så då blev det så .Dom tog prover på Mindra crp och blodstatus hon hade ett crp på 113.Vi skulle till Umeå men dom visste inte när.Läkaren i Kiruna bedömde situationen inte som jätte akut för hon mår ju likadant imorgon med.Då föreslog jag att vi hade ju kunnat flyga vanligt flyg på morgonen dagen efter om det gick.Han skulle kolla med transport och personalen i Umeå vad dom ansåg om situationen.

Vi for hem och packade och tvätta lite kläder till Mindra.

Telefonen ringde och vi fick reda på att det blir transport idag och att det blir med flyg istället för hellikopter.

Vi skulle komma in på sjukhuset klockan 14 för dom skulle sätta en nål på Mindra inför flygningen.Sen fick vi vara kvar där tills flyget skulle komma klockan 18.10

Väl på sjukhuset var det bara kaos och en massa väntan jag grinade för det kändes så konstigt hela situationen att behöva resa och lämna Minton igen.

När klockan var 17 fick vi gå upp på akutmottagningen för då stängde barnmottagningen.Där fick jag sitta i 1 timme innan vi skulle iväg med ambulans ut till flyget.Min mamma kom och höll mig sällskap en stund det var skönt så slapp man vara ensam.

Mindra fick sitta in en bilbarnsstol som dom hade på en brits.Det funkade jätte bra. Väl framme på flyget så fick vi vänta på planet.

När den hade landat så var det ju verkligen ett propeller plan som vi fick åka med.

Det var med  6 personal 2 piloter,2 sköterskor,1 narkosläkare óch en praktikant.

Det var verkligen inte mycket utrymme i flyget.Jag satt precis framför dörren och Mindra satt i en bilbarnstol på en brits i flyget med.Hon sov hela resan och det var inga problem att flyga med henne.Jag istället börja må illa för det blåste ju jätte mycket och det var ganska bumpigt.

Väl framme i Umeå så fick vi stå i korridoren och vänta innan någon hade tid att ta hand om oss här på barn 3.Jag och Mindra fick ett eget rum med en stor platt tv och hennes säng står här inne med mig.

Man har ett eget rum men toaletten delar man med den som har rummet brevid.

Chocken över att vara här var total jag visste ínte vad jag skulle tycka för inget fungerade tyvärr.Mindra skulle ha medicin klockan 20 och den medicinen hade dom inte ens här fast dom vetat hela dagen att vi skulle komma det tyckte jag var dåligt. Så första intrycket av barn 3 var inte så kul.Mindra fick en jätte kramp direkt vi kom fram hon börja grina och skrika.Hon drog ihop hela kroppen som att hon fick jätte ont.Det var ju ingen trevlig syn tyvärr.

Jag fick panik av att veta att det var här vi skulle vara.

Av Pernilla - 16 april 2008 12:19

Nu ska vi åka till Umeå idag eller imorgon.Vi har varit på barnmottagningen idag och Mindra mår ju inte bra.Hennes crp värde är 113 och hon spyr och äter nästan ingenting.

Det känns som att vi är tillbaka på ruta 1 igen.Men nu är det så här jag ska försöka få med mig datorn till Umeå där kan jag skriva mer om hur det går.Vi vet inte ännu om vi kommer iväg idag eller imorgon.Dom har kontaktat Umeå och där är dte fullt på barn 4 men dom skulle kolla om vi kan komma till avdelnigen istället.

Läkaren här tyckte inte att det var så akut att vi måste sticka iväg idag men det beslutet får Umeå ta.Jag sa att vi kunde ju ha flygit imorgon istället på morgonen då går det direkt plan till Umeå.

Av Pernilla - 15 april 2008 20:14

Nu är Mindras feber borta men hon är ändå inte sig själv.Hon äter inte som hon brukar och är slöare än vanligt.Men vi ska till läkaren imorgon så ska dom kolla vad det kan vara.

Idag har jag och mina barn badat badkar tillsammans.Det tyckte Minton var jätte kul att få bada tillsammans med sin lillasyster.

Annars har det inte hänt något speciellt idag jag var på stan och snacka med folk lite jag är grymt sugen på att vara social just nu.Men det kanske inte är så konstigt med tanke på att jag varit ensam i Umeå i 2 veckor och sedan 4 veckor med familjen bara.Det blir lite enformigt om inte annat

Av Pernilla - 15 april 2008 10:51

Ja ha nu börjar det igen Mindra har haft feber hela natten och nu på morgonen har hon det fortfarande.Igår kväll när hon hade ätit så spydde hon riktigt mycket 3 gånger det bara kom upp all mat.Jätte läskigt.Jag har ringt barnmottagningen så vi ska dit i morgon med henne kl 8.30

Måste ju få reda på varför hon har feber och kanske kolla hennes crp värde(infektionsvärdet).

Hon är ju slöare och det tog 7 timmar igår innan hon ville ha mat men det går inte att ge henne mat om hon inte vill ha för hon öppnar inte ens munnen.Nu på morgonen håller jag och Mindra på att tvätta.

Björn har varit med Minton på dagis idag mellan 7.30 -11.30 och han hade inte sagt ett pip när Björn lämnade han utan sprang iväg direkt och lekte.

Idag for Tommy hem till Göteborg och nästa gång vi träffar han blir till sommaren.Jag har fått sova ut idag till kl 9 det var skönt och välbehövligt.


Av Pernilla - 14 april 2008 19:35

Mindra har fått feber idag och har haft det till och från nu i ett par dagar.Det är ju inte annat än att man blir lite orolig med tanke på att hon äter pencillin.

Jag har inte skrivit på ett tag nu men det har inte hänt så mycket här.Mindra och Mintons fafar från Göteborg är ju och hälsar på nu.Han ger Mindra mat och leker med Minton.

För övrigt försöker man att komma in i hur det är att ha 2 barn så tätt.Minton är ju i värsta åldern för att få ett syskon han skulle man vissa dagar bara sälja.Nej inte ens det man kan ge bort han.Han har ett hemskt humör och lyssnar inte alls.Men det har han efter sin mamma för hans pappa har nog aldrig haft något humör.

Mindra har haft en andnings kramp igår eller vad jag sak kalla det för.Hon låg i sin säng och andades som att hon inte fick någon luft alls.Vi tog upp henne och la henne på skötbordet och hon fortsatte bara.

Det var jätte läskigt för man vet ju inte vad man ska göra.Eller det finns ju inget att göra.

Jag har haft lite låga dagar nu ett tag och funderat mycket på detta med min älskade dotter Mindra.Undra hur det kommer att bli och vad som kommer att hända med henne i framtiden.

Kommer hon att veta vilka vi är??

Kommer Minton att kunna leka med sin lillasyster nångång?

Vet hon att vi finns mer än det hon känner??

Ja tankarna är oändliga och tårarna är många men det kommer väl nu när man kommer hem från Umeå och allt har lagt sig.

Ovido - Quiz & Flashcards