Alla inlägg under mars 2008

Av Pernilla - 5 mars 2008 09:25

Det är ju helt otroligt hur man fungerar som mamma.Minton har varit på dagis denna veckan och jag har inte esn frågat hur det går.Han hade varit på måndag och när jag pratade med min mamma på kvällen sa hon att det var ju skönt att det hade gått bra för Minton på dagis.Då hade jag inte ens frågat Björn hur det hade gått.Det var ju fruktansvärt men mitt huvud är inte som den brukar.Det är mycket att hålla reda på här nere.Igår frågade jag Björn hur det gick på jobbet och då hade han jobbat i 3 dagar.Jag känner att jag försummar dom hemma just nu.Jag är stressad och orolig för allt här nere och det är dom där hemma som får ta skiten det är inte rätt.

Av Pernilla - 5 mars 2008 09:15

Idag när jag kom till Mindra så berättade dom att hon har ätit som en häst i natt.Hon hade ätit över 100 varje gång.Jag tror att hon kommer bli ett natt barn för hon äter mer på natten än på dagarna.

Jag har fått mäta Mindras huvudomfång och det var 40.4 idag hennes vikt var 3970g.Det går stadigt uppåt med vikten.

Idag ska jag prata med neurologen som opererade Mindra kl 14. Just nu går läkarna ronden och jag tror inte att det ska vara något specillt med Mindra.

Idag har Mindra fått på sig en klänning för hon kan ju inte ha byxor på sig.När hon har nålen i benet med droppet.

Av Pernilla - 4 mars 2008 10:22

MIndra är idag 5 veckor gammal.Hon har inte haft en lätt start i sitt liv med en massa oprationer och transporter och grejer.Nu dagen efter opration så har allt bara gått bra.Hon var ju lite trött igår men det var inte så konstigt.Hon var jätte hungrig vid 18 så då fick hon mat.Hon låg sedan i min famn tills klockan var 19.30.Det var jätte mysigt.

Idag ska vi ha ett samtal med Mindras neurolog läkare Per -åke.Det blir jag en sköterska och en barnläkare för nu vill vi ha svar på alla frågor som vi har.Jag hoppas att han kan svara på hur länge vi behöver vara här och så.

Nu ska jag gå och kolla om dom har rondat färdigt.



Av Pernilla - 4 mars 2008 09:19

Jag hade ett samtal med barnläkaren och en sköterska idag.Dom berättade att Mindra kommer att gå på pencillin till nästa vecka för neurologen Per - åke har bestämmt att dom ska operera in den nya shunten direkt på måndag.Så vi blir ju kvar här tills dess.

Jag blev mest chockad att det blev så snabbt han pratade tidigare att han ville vänta 2-3 veckor innan man kan operera in den igen. Det var på grund av infektions risken.

Nu får jag ta med mig Mindra ut ur salen som hon ligger på och gå till ett tv rum som finns här på barn 4.Men jag känner att det är bättre att vara inne på salen för där har jag ju sällskap av dom andra mammorna och papporna. Då slipper jag vara ensam iallfall.Känner att jag behöver allt sällskap jag kan få är verkligen less på att vara själv.

Men nu på fredag ska Björn och Minton komma ner och vara med mig tills vi åker hem.Det kanske blir torsdag eller fredag nästa vecka.Men det känns skönt att veta att dom kommer och vi kan åka hem alla samtidigt.

Av Pernilla - 3 mars 2008 14:19

Nu är Mindra på operation för att ta bort det tillfälliga drenaget.Jag vet inte hur länge det kommer att ta men jag hoppas att det kommer att bli bra.Det blir bara en lätt sövning och hon behöver inte respirator.Drenaget har varit avstängt sen igår förmiddag och jag har inte märkt någon skillnad på hennes huvud eller att hon skulle mått dåligt av det.Mindra har varit fastandes sen kl 9 så hon var jätte hungrig nu.Hon har ätit som en häst på natten.Hon har ätit själv 100 det är ju helt otroligt.Hon mår verkligen toppen just nu och jag ber till alla gudar att denna trend ska fortsätta.

Jag tycker bara synd om Björn och Minton som inte får uppleva den förändringen på henne.

Helgen har varit tung för mig när man är helt ensam men det är ju tur att man är så social så jag pratar ju med dom andra föräldrarna som har barn här.Men det är ju tungt utan sin familj.

Av Pernilla - 1 mars 2008 15:10

Nu har man börjat prata om hemfärd för oss.Det kommer eventuellt att bli i mitten på nästa vecka. Jag tyckte att det kändes bra att få en dag som man kan se ett slut på denna vistelse.Nu vill jag bara hem till mina familj och min killar.Jag saknar dom jätte mycket.Det är hemskt att vara här utan dom .Det känns som att vi lever två olika liv och är olika familjer fast vi är en och samma.

Mindra mår super och jag har ett leende på läpparna när jag varit och besökt henne.Det är verkligen en annan unge som är här nu.Hon äter ju jätte bra och idag har dom tagit bort hennes sond.Nu ska hon fixa maten via flaska istället och det verkar ju inte vara några problem.Hon har blivit sondad 1 mål inatt och resten har hon ätit från flaskan.Nu under dagen har hon oxå ätit från flaskan men hon äter olik mycket.Hon får själv styra hur hon ska äta och hur länge det är emellan men inte mer än 4 timmar får det vara.Vi har haft en tvätt på Mindra idag och den fick hon när hon låg i sängen för man kan inte flytta på henne när hon har drenaget.

Det gick jätte bra och men hon tyckte nog inte att det var så kul för hon skrek .Men det tyckte jag var bra hon ska ju protestera när det är något hon inte gillar.


Ovido - Quiz & Flashcards