Alla inlägg under februari 2008

Av Pernilla - 15 februari 2008 09:00

Hej alla !


Jag sitter och skriver på datorn som finns på sjukhuset vart man som patient kan skriva lite.Här i Gällivare är allt bara bra.Mindra mår jätte bra och hon har fått börja äta flaska nu för jag orkade inte kämpa på med amningen mera.Hon verkar tycka att det är roligt med flaskan och äter mer och mer själv nu.Hon får ju vara inne på mitt rum hela dagarna och på nätterna så tar personelen hand om henne.Det funkar jätte bra.Nu börjar man ju komma in i att man har fått barn.Minton har varit och hälsat på henne och han satt med henne i famnen som en stolt storebror.Han ville inte att vi skulle ta henne alls utan han skulle ha henne hela tiden.Han kommer även hit idag oxå med Björn och farmor Anita.Det ska bli skönt med lite sällskap det kan ju bli lite långsamt annars.

Jag pratade med läkaren igår på ronden och han sa att fortsätter det bara så här kan vi nog åka hem i början på näsat vecka.Jag längtar verkligen det ska bli kul att slippa sjukhus och deras mat.Jag har ju haft turen att jag sluppit äta maten för den ser inte så kul ut.

Mindra äter ju från flaskan nu och det hon inte får i sig sondar man sen. Hon brukar orka äta 40 ungefär själv och sen sondar man 25 men det är ju olika från dag till dag.

Nu ska jag gå men jag ska försöka skriva mer ikväll.


Av Pernilla - 15 februari 2008 08:58

Hej alla som läser denna bloggen .Jag måste passa på att tacka för alla kommentarer som ni skriver åt oss.Jag tycker att det är jätte roligt att ni tycker om att läsa här.Jag har haft lite svårt att skriva men nu tänkte jag att jag ska fixa lite här under helgen.Jag kommer att skriva tillbaka i tiden och så skriver jag vad det är för datum så kan ni läsa det om ni vill.

Av Pernilla - 14 februari 2008 22:01

Då var det alla hjärtans dag idag det känns ju kul med tanke på att jag fick fira det helt ensam. Eller jag var ju inte ensam Mindra firade ju med sin mamma och det känndes ju bra.Jag vaknade kl 6 med en fruktansvärd huvudvärk.

Hon åt 40 i nappflaskan idag det var verkligen roligt nu verkar hon ha kommit på hur hon ska göra.

Mindras mått idag :

Bukomfång: 33.5 cm

Huvudomfång:41 cm

Vikt: 3418 g

Av Pernilla - 14 februari 2008 18:41

Solens strålar lyser på mig .Mitt liv känns som en promenad på rosa moln.Det går inte med ord att beskriva hur jag känner.Det jag känner för mitt barn är obeskrivligt.

Av Pernilla - 13 februari 2008 21:47

Idag var Björn och Minton här och hälsa på .Nu var det första gången som Minton kunde röra och ha Mindra i famnen.Han var verkligen en stolt storebror.Vi kunde fota dom första syskon fotona men bättre sent än aldrig.

Korten blev ju jätte fina och nu ser man ju hur stor Minton verkligen är han var ju som en jätte bredvid Mindra.Han var verkligen jätte gullig mot henne.

Mindras mått idag :

Bukomfång: 35 cm

Huvudomfång: 41 cm

Vikt : 3344 g

Av Pernilla - 13 februari 2008 21:34

Jag har besämt mig nu skiter jag i att amma det är ju mer jobb än nöje det känns inte kul mer.Mindra får ju ersättning hela nätterna och även på dagen för min mjölk täcker inte hela målet med mat.Då tycker jag att det är bättre att ge upp.Mindra är ju så liten och ha så lite ork ännu med att suga på bröstet så då tror jag att det är lättare för henne att äta ur en flaska istället. Hon behöver ju inte suga lite hårt och länge innan det kommer nåt iallfall.

Hon drog bort sonden så då bytte dom den och flytta över den till andra sidan av näsan.

Mindras ögon har verligen blivit värre varje gång hon har sovit får man tvätta ur dom.

Jag hade jätte svårt att sova somnade inte förren efter kl 24.

Av Pernilla - 12 februari 2008 21:19

Idag var jag inne hos Mindra direkt på morgonen kl 8 då var det matdaxs för Mindra.JAg känner mig jätte stressad över detta med amningen för det verkar inte alls vilja funka.Mina bröst har inte mjölk kvar det spelar ingen roll hur mycket jag pumpar så fyller jag bara botten på flaskorna.Helt hopplöst.

När ronden hade varit idag så fick jag ta med mig Mindra in på mitt rum.Det var en orolig känsla att ta med henne och ha henne bredvid henne i min säng.

Jag låg bara och titta på henne när hon låg och sov.Hon är så himla fin min lilla prinssessa.

Mindras shunt har vätskat sig under natten och läkarna trodde att det var en infektion som hon hade fått.

Mindra fick sitt första bad idag hon tyckte att det var jätte skönt och njöt verkligen.Efter det så var det pyjamas daxs och sovdaxs.

Ultraljudet blev av idag kl 11.30 jag åt lunch under tiden Mindra var iväg på det.

Mindra har jätte gleggiga ögon det är som snor i dom hon kan inte öppna dom.

Det var bara att tvätta av med koksalt så skulle det lösa sig.Det kan hända att hennes tårkanaler var trånga som gör att det blir gleggigt.


Mindras mått idag :

Bukomfång:33.6cm

Huvudomfång:41.0 cm

Vikt:3360 g

Av Pernilla - 11 februari 2008 21:04

Det blev en lång väntan innan vi fick träffa Mindra.Vi kom till Gällivare 12.30 men Mindra kom först 13.30 med helikopter.Dom landade i hangaren och 2 ambulanser mötte upp dom.Vi trodde att dem skulle landa på parkeringen utanför sjukhuset men så blev inte fallet. När Mindra kom så låg hon i en transport kuvös med gula hörselskydd på sig det såg häftigt ut.

Resan upp från Umeå hade bara gått bra och hon mådde bra hela resan.

Mindra var jätte hungrig när hon kom för hon hade bara fått halva mängden mat innan resan.

Björn och Minton stannade kvar i ca 40 minuter efter att Mindra hade kommit.

Läkaren Åke som följde med Mindra i transporten gjorde en grundlig undersökning på henne.

Mindra var det enda barnet som låg på neonental i Gällivare.


Mindras mått denna dagen:

Buken :34 cm

Huvudet:40.7

Vikt.3310 g


Ovido - Quiz & Flashcards