Alla inlägg under februari 2008

Av Pernilla - 19 februari 2008 22:01

Det blev en dag med en massa saker att göra.Jag fick lära mig att sätta ner en sond på Mindra.Det tyckte jag kändes lite jobbigt för det ska ju ändå ner ett plaströr i min dotters hals.Personalen tyckte att vi skulle vänta på Björn så att han oxå skulle få lära sig detta. Jag tyckte ubte att det behövdes bara jag kan det så löser vi det hemma sen.Det gick jätte bra för mig.

Björn och Minton kom kl 10 och dom hade med sig lilla bilbarnstolen in.Det var en häftig känsla se den med tanke på att vi nu ska få ta hem vårat barn som vi väntat på i 3 veckor.

Ultrljudet gick bra idag dom hade sagt att det var samma som förra gången men då vet jag inte riktigt vad dom ska se eller inte se.

Vi kom hem kl 14 underbart

Av Pernilla - 19 februari 2008 15:57

Nu är vi hemma idag kl 14 kom vi hem och det var en lycka som var total.Bara att stiga in genom hemma dörren med min familj känndes helt otrolig.Nu ligger Mindra och sover och jag läser alla inlägg vi fått på bloggen.

Det är kul att läsa vad ni skriver för snällt till oss.Jag ska lägga in bilder nu när jag kommit hem men det kommer hända först ikväll.

Nu ska jag titta till miraklet som ligger i sin nybäddade säng och sover.Tänk att vi fick med henne hem det känns så himla bra

Av Pernilla - 18 februari 2008 21:51

JAg har fått lära mig hur man ska göra för att kolla så att sonden ligger rätt. Det var ju inte svårt men allt är ju lätt när man är på sjukhuset med deras personal.Man ska ju göra det själv sen då får man ju se hur det går.Dom tog bort MIndas vattenbädd idag för hon håller värmen bra själv nu.Vi fick reda på att vi får åka hem imorgon efter ultraludet på huvudet det kändes skönt att veta det.

Mindra fick laktulos i sin ersättnig som ska hjälpa henne med att tömma magen.

Apnè larmet togs bort på kvällen den ska inte med hem och hon har inget nu mer än sonden.

Sonden får ju följa med hem men det är ju inget problem när man ska få åka hem.

Hon fick även ögondroppar för läkaren tror att hon hade fått ögoninflammation.Hennes ögon har gleggat nu i 3 veckor och jag tyckte att det var daxs att göra nåt istället för att bara tvätta hennes ögon med koksalt.Det har ju inte hjälp alls.

Jag har packat och plockat ihop det som ska med hem.Känns skönt att det börjar närma sej hemgång nu.Äntligen ska jag få komma hem till resten av min familj och få vara med min son Minton.

Av Pernilla - 17 februari 2008 21:37

På morgonen idag tog dom bort hennes syreupptagningsmätaren och satte istället ett apnè larm.Jag skulle helst vilja bli av med allt men man kan ju inte få allt. Det gick bra för man kunde ju bära med den mätaren den hade bara koll på att Mindra andades och var lättare att ha.

Min mamma och pappa har hälsat på idag och pappa hämtade skrovmål åt oss som vi åt till lunch.Det var jätte gott.Mamma sa att nu såg man att hennes huvud hade blivit mindre när dom inte sett henne på 1 vecka.

Mindra slog nog rekord i att sova idag.Det var jobbigt att ha besök av mormor och morfar(jag bara skoja).Hon sov mellan 14.30 - 19.10.Så

jag fick sonda henne kl 17 hon vägrar ju vakna.

Mindra fick sov med mig på natten nu när hon har sitt apnè larm istället.Hon fick ligga i sin lilla låda för jag trodde att det var lättare för mig att sova då.Men man är ju som sagt inte van vid att sova med ett litet barn så jag fick inte så mycket sömn denna natten.Men det ska väl vara så Mindra låg ju och lät till och från hela natten.Det är ju så med små bebisar dom låter ju när dom sover.

När klockan var 04 och hon skulle få sin pencillin då bad jag personalen att ta in henne till dom.Jag ville ha lite sömn.


Mindras mått idag :

Bukomfång: 34

Huvudomfång:40.5

Vikt:3508g

Av Pernilla - 16 februari 2008 21:26

Jag brukar alltid vara hos Mindra kl 8 och idag försov jag mig till 7.55.Det var ju bara att hoppa i kläderma och gå till henne dielt.Men jag hann.Jag vill gärna ge henne maten kl 8 och kolla hur hennes mått ser ut på morgonen.


Jag fick stor besök idag av min storebror och hans familj.Det var jätte skönt att få träffa dom.Dom hade köpt med sig fika som vi åt och deras barn lekte gärna i lekterapin.

Mindra har inte nappat bra idag för hon har inte tömt magen på 4 dagar.Jag har testat allt som man kan göra för att underlätta för henne.Men inget har hjälp bara lite pruttar.Hon har verkligen jätte ont i magen och gnäller och grinar för att det gör så ont.

På kvällen fick hon klyx och det tämde hon mage rejällt.Hon blev en helt annan unge efter det.


Vi kollade på melodifestivalen på kvällen och det var Mindras första festival och hon sov genom hela.Jag satt och titta men det var ju en skandal.Men det blir ju bra artister som kommer upp till Kiruna på andra chansen.

Jag skulle gärna haft biljetter skulle varit kul att se detta spektakel.

Men det var ju slut redan på 1 timme.Bättre lycka nästa gång...


Mindras mått idag :

Bukomfång: 34.5

Huvudomfång: 40.5

Vikt: 3508 g

Av Pernilla - 16 februari 2008 18:44

När allt känns svårt ska jag tänka på dej.Du blir min styrka när jag inte orkar mer.Det du har varit med om är det inte många som har.Du är unik och speciell på alla sätt.Ditt leende får mig att skratta,din gråt får mig att bli ledsen.För mig kommer du alltid att vara en speciell person min egen lilla ängel MINDRA

Av Pernilla - 16 februari 2008 18:42

Mitt ängla barn


Dina mjuka kinder mot mina.

Du tittar upp på mig med dina underbara ögon.

Ditt leende får mig att smälta.

Hur skulle jag klara mig utan dej?

Av Pernilla - 15 februari 2008 21:13

Björn ,Anita och Minton kom och hälsa på idag.Det var jätte skönt att få sällskap.Denna veckan har ju varit hemskt ensam.Mindra har ju mest sovit och jag har kollat på alla serier som går på tv.Det blir ju lite trist i längden.

Idag gjorde en läkaren en grundlig undersökning på Mindra.Han kollade hennes reflexer och lyssna på hjärtat mm.

När Björn och dom skulle åka hem så följde jag med till coop för att handla frukost grejer till mig.

Det var verkligen hemskt att säga hej då när vi kom tillbaka till sjukhuset jag började grina.Men det är ju hemskt för en mamma att inte få vara med familjen.

Mindra var med mig till 21.30 då fick hon gå in på neonental rummet.

Jag är helt slut på kvällen så det är ganska skönt att få ta igen lite tid när man har chansen.Snart börjar ju verkligheten.


Mindras mått idag:

Bukomfånget: 34.5

Huvudomfånget:41

Vikten:3498g

Ovido - Quiz & Flashcards