Alla inlägg under februari 2008

Av Pernilla - 23 februari 2008 19:36

Mindras mage vägrar komma igång.Inatt har hon vaknat och grinat för att hon har så ont i magen.Jag tycker så synd om henne.Jag ringde till Gällivare för att höra med dom vad vi skulle göra det var ju 5 dagar sen idag som hon hade tömmt magen.

När Björn gav henne mat på morgonen så ville hon ju inte ha för att hon är full i bajs.

Gällivare sa att vi skulle ta kontakt med Kiruna för att få komma in till dom och få lavemang till Mindra.Vi ringde på akuten och läkaren sa att hon inte ville att vi skulle komma dit för dom vill inte ta hand om så små barn.

Då fick vi sätta oss i bilen och åka till Gällivare enkel väg 12 mil det är ju helt otroligt.Men som man säger så är ju Kirunas lassarett en cykelverksta.

Väl i Gällivare så fick Mindra klyks och på 5 minuter så tömmde hon magen och det var inget lite som kom ur henne så jag förstår att hon har haft ont.

Nu får vi hoppas att hon kan tömma magen själv jobbigt att åka till Gällivare varje gång.

Nu ska jag ge Mindra mat och kolla på melodifestivalen ha det bra alla där ute.


Av Pernilla - 22 februari 2008 18:50

Natten som har varit blev en bra natt.Mindra har sovit och bara varit nöjd hela natten.Hon nappade kl 2 hela 57 ml av 65 möjliga.Det var det mesta hittills som hon har nappat snart är det en hel flaska.

Hennes navel har ramlat bort idag.

Minton och Björn gick ut på en promenad i 1 1/2 timme och medans så sov jag och Mindra.Hon fick ligga i våran sång på Mintons kudde och det tyckte hon var mysigt.

Nu sover hon i babysittern och MInton kör runt med sin motorcykel.

Ikväll ska vi kolla på finalen av på spåret.

Hoppas att denna natten blir lika bra som den förra.

Det händer ju inte så mycket i hennes liv utan hon sover mest hela dagarna och det tycker ju inte storebror är så kul. Men det blir säkert bättre.

Av Pernilla - 22 februari 2008 18:47

Hej alla.

Det kommer att finnas rubriker i denna bloggen som heter Mina tankar.Det är jag som har skrivit ner mina tankar som har kommit och gått under dom senaste månaderna.

Det har varit mitt sätt att bearbeta den otroliga sorgen och situationen som har varit.

Det är starka känslor som kommer fram och jag vill passa på att varna känsliga läsare.



Av Pernilla - 22 februari 2008 09:56

Nu har jag skrivit tillbaka i tiden så om ni vill läsa :

5/2

6/2

7/2

11/2

15/2

16/2

17/2

18/2

19/2


Trevlig läsning  :)

Av Pernilla - 21 februari 2008 22:29

Vi sätts på prov av den lilla tösen här hemma.Vi la oss efter att Mindra fått mat kl 23.Vi somnade nog alla direkt men sen fick Mindra jätte ont i magen och börja grina och var irriterad kl 00.30.Då gick jag upp med henne tills hon fick mat igen kl 02.

Jag var så jävla trött där jag satt i soffan själv och masserade hennes mage.Hon pruttade jätte mycket och trycket i magen släppte nog för hon somnade sen om och vaknade kl 05.

Då gick vi upp hela familjen för Minton vaknade oxå och ville ha välling.

Men när klockan var 08 då fick Björn ta Mindra och jag fick sova tills 09.30 det behövde jag verkligen.

Björn och MInton passade på att bada medans.

Av Pernilla - 21 februari 2008 22:24

Jag och Minton har haft egen tid idag vi var på stan och köpt kläder till Mindra.Det tyckte han var roligt att bara få vara med mig på tu man hand.

Vi har varit på barnmottagningen för att få ett halvtids mått på buken och huvudet.

Minton fick vara hemma hos mormor och morfar medans.

Mindra hade gått upp i vikt och bukomfånget hade oxå ökat lite men hon har ju inte tömmt magen på 3 dagar.

När vi var klar där så for vi hem till mamma och pappa vi åt middag där.


Mindra fick bada hemma för första gången i den lilla blåa baljan.(tack Eva-britt för den)Hon tycker verkligen att det är skönt att bada.


Av Pernilla - 20 februari 2008 22:15

Ja det kunde ju börjat bättre för oss.När jag tog upp Mindra kl 02 och la henne på skötbordet.Då hade hon tagit bort sonden slangen låg bredvid henne.Jag fick lite panik ska jag säga för det är ju bara jag som kan detta.Jag sattes på prov direkt.Men jag fick inte ner sonden utan fick testa kanske 2 gånger innan det gick.Sen ska man ju kolla den och då funkade inte det heller.Ska man testas så ska man....

Men tillslut funkade det och jag var helt slut i huvudet.Man fick ju lite panik för det var ju hennes mat tid då så man hann ju tänka hur ska hon nu får mat.

Men det löste sig och hon fick mat som tur var.Hon ryckte även ut sonden lite kl 05 och det var en ordentlig prövning som vi ställdes inför.Den låg ju inte rätt då och det tog ett tag innan jag fick den på rätt ställe.

Nu när Mindra är hemma så måste vi ställa klockan var tredje timme och mata henne.

Det är ju ganska jobbigt att gå upp var tredje timme när man är van vid att sova hela nätterna.

Jag kan inte fatta att man skaffar barn så här tätt..

Av Pernilla - 20 februari 2008 22:09

Vi var på en promenad med vagnen idag.Mindra fick ligga i liggdelen och Minton åkte pulka.Det var en konstig känsla att köra vagnen med liggdelen för vagnen var ju så himla lätt.

Vi hann bara komma upp på stan så träffade vi en person som vi känner som sa Välkommen hem -JAg är en av dom som läser eran blogg.

Det tyckte jag var skönt att höra att folk finner ett intresse att följa våran prinssessa.

Vi var upp på min mammas jobb och visade upp miraklet för hennes arbetskamrater.

På väg därifrån träffade vi en kompis till mig Maria och hennes son Robin.

Jag tyckte att det var underbart att vara på hemma mark och träffa folk man känner.Det är ju kul att se folk nu när man varit inne på sjukhus i flera veckor.Det blev mest att ta det lungt på eftermiddagen det var skönt att bara vara familjen.

Skapa flashcards